En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Marinadteknik ja - men massera in marinaden..?  (läst 2500 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
Marinadteknik ja - men massera in marinaden..?
« skrivet: 2007-08-03 10:32 »
Läste precis denna artikel i DN signerad av vår vän Jonas Borssén
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=561475

Där står en del saker om marinad som låter vettigt som exempelvis:
¤ Att små kuber kuber, tunna skivor och portionsbitar är bäst eftersom marinaden bara går in i det yttersta lagert.
¤ Att man ska mixa marinaden riktigt fint för att smakerna skall utvecklas.
¤ Att det räcker med en liten del olja i marinaden eftersom oljan bara är en smakförlösare för kryddorna.
¤ Att man ska pensla på marinad under grillningen för att få mer smak.

Men "Lägg råvaran i en plastpåse, häll på marinad och massera in från utsidan."? Låter inte det lite burdust när man samtidigt hört att man ska vara varsam med köttbitarna för att inte pressa ut vätska i onödan..?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -