En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kan man flambera med hemkört?  (läst 4391 gånger)

mums

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 122
    • Visa profil
Kan man flambera med hemkört?
« skrivet: 2007-08-03 16:25 »
Kan man flambera med hemkört?
Skulle aldrig tända på en finare sprit, därför har jag aldrig heller flamberat. Men med hemkört så, T-röd är väl bara för bantare?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Kan man flambera med hemkört?
« Svar #1 skrivet: 2007-08-03 17:45 »
Mums: Varför skulle man inte kunna flambera med hemkört? Bara alkoholhalten är tillräckligt hög så brinner det.

Däremot om det är en så bra idé är en annan sak. Förstår inte riktigt ditt resonemang om att inte använda finare sprit vid flambering - det är väl just det som är meningen - att maten skall få lite bränd touch och smak av den fina spriten.

Flambering innebär inte att man bränner bort all sprit och all spritsmak, läs denna tråd: "Va? Försvinner inte all alkohol när man kokar eller flamberar?" http://matforum.nu/index.php?topic=348.0

Och därför - att flambera med T-röd som ju knappast är ren etanol är nog ingen hit.  :D
« Senast ändrad: 2007-08-03 20:20 av Andreas »
Den som inte frågar får inga svar.

mums

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 122
    • Visa profil
Kan man flambera med hemkört?
« Svar #2 skrivet: 2007-08-03 18:09 »
Du menar att det kan vara ok med lite hembränd touch?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Kan man flambera med hemkört?
« Svar #3 skrivet: 2007-08-03 20:21 »
(Klippte ut det här till egen tråd från Vad är billigast - hembränt eller Koskenkorva?-tråden)

Nej tvärsom - jag menar att hembränt kanske inte ger den där finsprits-tochen man vill ha på flamberat. Men jag spekulerar bara, har aldrig flamberat själv.

Nån annan?
Den som inte frågar får inga svar.

rallysally

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 39
  • Bannlys flintan!
    • Visa profil
SV: Kan man flambera med hemkört?
« Svar #4 skrivet: 2007-08-18 19:48 »
Jag svarar inte på din fråga, men berättar gärna vad som som händer om du flamberar i konjak.
Har några nyårsaftnar flamberat oxfile och serverat med frans senapssås. Exellente!
Tar verkligen smak av den goda drycken. Antar att samma sak händer om du flamberar i Skogsstjärnan, tar smak av drycken. Upp till var och ens krav skulle jag tro.
Lev gott

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Kan man flambera med hemkört?
« Svar #5 skrivet: 2007-08-28 22:42 »
Klart att du kan flambera. Men du ska komma ihåg en sak att i så fall måste du få tag på dom första dropparna som kommer ut från brännaren dom sätter sin prägel på dej resten av ditt liv. Jag har sett sådant förr och jag lovar det ser inte snyggt ut.
Matforum är bäst

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Allting har en ände, men vad har två?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -