En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vitlöksrivare - en knottrig tallrik för 120:- är det nåt?  (läst 10264 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
I monter 724 (drivs av Sableline Sweden - de har totalt 7 montrar) i livsmedelshallen på Noliamässan http://www.nolia.se/ hittar man en talför dam som propagerar för en vitlöksrivare som visar sig vara en tallrik i kaffefatsstorlek med lite knotter-räfflor på.

Vi får veta att om man river sin vitlök på denna får man ut allt av vitlöken!! Ja man kan inte bara riva vitlök utan även till exempel nötter och parmesanost också och ställer man fram rivaren på bordet kan gästerna själva riva sin ost, osten blev också godare på något sätt av att rivas på denna tallrik, minns inte hur.

Man kan inte göra illa sig på rivaren eftersom räfflorna inte är vassa. Jättelätt att rengöra är den också, man sköljer den i kallt vatten för att ta bort lökresterna och sen in i diskmaskinen. Endast 120 riksdaler och "Det följer även med en bruksanvisning på svenska för er som inte förstår göteborska".

Verkar det inte toppen? Någon som provat detta fantastiska rivverktyg?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Jag har en liknande, inte med knottror i botten utan en spiral. Den är jättebra, men att man skule få ut allt? Bullshit, säger jag. Du kan inte riva ända ner eftersom du faktiskt behöver hålla i något också. Det blir dessutom mer vitlöksmos än riv, men det är ofta rätt bra så jag klagar inte. Använder min till ingefära också (då får man massor av smak, men slipper trådigheten) men det den är allra bäst på är faktiskt färsk muskot.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Ah. Minns du var du köpte din och vad du gav för den? Du råkar inte ha en liten bild?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Andreas - det var en present, men jag vet att den finns på Designtorget. Inte särskilt billig, undrar om de inte låg runt 140:-

Bild på den här:
http://photos1.blogger.com/img/254/3653/640/vitloksrivare.jpg

(hotlinking funkar inte från Blogger, så klicka upp länken i ett nytt fönster.)
Anne's Food - min matblogg

kockis

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
Jag har en liknande, inte med knottror i botten utan en spiral. Den är jättebra, men att man skule få ut allt? Bullshit, säger jag. Du kan inte riva ända ner eftersom du faktiskt behöver hålla i något också. Det blir dessutom mer vitlöksmos än riv, men det är ofta rätt bra så jag klagar inte. Använder min till ingefära också (då får man massor av smak, men slipper trådigheten) men det den är allra bäst på är faktiskt färsk muskot.
det beror helt och hållet på vad du vill ha för smak.Vitlök smakar nämligen på olika sätt beroeende på hur du bearberat den.....skivad e mildast och mixad är fränast....förstår du?
när det är svart är det klartt!

johannao

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 144
    • Visa profil
    • Johannas gröna fingrar
Jag har haft den men gav bort den. Visst, den funkar väl, typ, men jag har ju ett rivjärn och de funkar bättre så för min del kändes det mest som en onödig pryl.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Kockis - jotack, jag vet... :)

Nuförtiden använder jag oftast min Microplane till vitlök, den har en bekväm släde så man inte riskerar att riva fingrarna, och det går snabbt. Eller ja, allra oftast hackar jag bara vitlök, men om jag ska ha den finfördelad så...
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Har du nåt bra tips på hur man hackar vitlöksklyftor effektivt? Jag tycker nämligen det är ganska svårt och pillrigt att hacka de små rackarna.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Jag skivar först, och hackar sen. Det går hyfsat bra tycker jag :)
Anne's Food - min matblogg

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Pressa/platta till med knivbladet och hacka sedan. Jag tycker det blir mer struktur och mildare smak.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
rivfatet har blivit helt oumbärligt i mitt kök...

vitlöken blir suveränt finfördelad...muskot har aldrig varit mer lättriven...
ska man bara ha lite rivet limeskal är den lika bra...
dessutom kan ungarna använda den utan att skada sig och framför allt den yngste tycker det är spännande att det ens funkar...

köpte min på Sjöbomarknad...3 st för 300 kr (behövde ett par presenter den da´n :) )
man kan prova allt -minst en gång!!;)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -