En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Skiva kött i rätt riktning  (läst 4939 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Skiva kött i rätt riktning
« skrivet: 2007-08-15 13:50 »
En fläskfilé är ju rena barnleken men sen då?

Kommer precis från kylskåpet sugen på ett salt tugg, Vindelrökt skinka (mums filibaba) som jag skar i båda riktningarna men.. Int kunde jag se någon stor skillnad..

Finns det någon genväg?

Säg en rostbiff som kommer hel ut ur ugnen, samma lika där.

Någon mer som tycker det är pinsamt att inte ha koll?  :-[

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Skiva kött i rätt riktning
« Svar #1 skrivet: 2007-08-17 07:38 »
Går det inte att greppa i ytterkanten av steken med nageln och dra för att se åt vilket håll grådarna går?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Skiva kött i rätt riktning
« Svar #2 skrivet: 2007-10-13 15:10 »
Om du inte kan se åt vilket håll fiberna går så är det ovesäntligt. Det finns kött som är så kompakt att man inte ser detta. Men då spelar det ingen roll åt vilket håll du skär. Jag kan tänka mig att skinka är ett sådant kött specellt om det är pressat vilket nästan all kokt skinka är idag. ;)
Matforum är bäst

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -