En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Peppes nej Pelles Pizza  (läst 12357 gånger)

Gotti

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 23
    • Visa profil
Peppes nej Pelles Pizza
« skrivet: 2007-08-15 22:41 »
Hej,

är det någon här som hört talas om "Pelles Pizza"?
Det är en fryst pizza som man kan köpa i livsmedelsbutikerna.

/Gotti

Gotti

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 23
    • Visa profil
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #1 skrivet: 2007-08-15 22:42 »
Fel i rubriken... skall sluta att ligga ned o skriva, PELLES PIZZA o inget annat...  ;D

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #2 skrivet: 2007-08-15 22:45 »
Peppes Pizza är i alla fall en norsk pizzakedja med godaste pizzorna ever.. fanns en i Göteborg men den la ner för något år sedan.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #3 skrivet: 2007-08-16 15:46 »
Calle: Det var intressant. Finns kedjan kvar i Norge alltså?

Gotti: Kan du utveckla frågan lite? Har du sett den på affären och undrar om det är något man skall köpa?

Jag har aldrig hört talas om den, men den finns här:
http://www.pelles.se/pellescapricciosa.htm

Ser väl spontant inte sådär jättegod ut. Och hade varit skoj om de skrivit vilken ost de använder i den.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #4 skrivet: 2007-09-17 16:47 »
Andreas: ja kedjan finns numera bara i Norge, beskriver sig själva som den största pizzakedjan i Skandinavien med 1500 anställda och 4 miljoner sålda pizzor per år.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #5 skrivet: 2007-09-17 18:21 »
Såg att COOP Forum här i Umeå sålde just Pelles pizza.
Den ser inte likadan ut idag som den gjorde för några år sedan. Dom har gjort den större och det verkar som om dom satt lite mera fyllning på den idag än förut.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #6 skrivet: 2007-09-20 15:55 »
Varför måste alltid jag prova alla mer eller mindre hemska produkter?

Igår blev det Pelles pizza grande capricciosa á 900 gram till middag. Degen är ordentligt tjock, aningen torr och ganska papprig i smaken. Det är faktiskt inte så hemskt lite fyllning och ibland smakar det ganska gott av svamp men mest smakar det väldigt milt. 2/5 blir mitt betyg.
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1446
    • Visa profil
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #7 skrivet: 2007-09-20 16:40 »
Degen är ordentligt tjock, aningen torr och ganska papprig i smaken.
Papprig smak? Kul uttryck, men förklara gärna vad som menas. Eller var det helt enkelt en felskrivning av "pepprig"?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #8 skrivet: 2007-09-20 17:24 »
Pepprig, ja om det ändå varit så väl, då kanske den inte varit så förbålt tunn i smaken. Med papprig menar jag att den smakar papper.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4502
    • Visa profil
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #9 skrivet: 2007-09-21 11:17 »
Men smakar den inte mer som pappkartong än som ett kopiepapper? Borde det inte heta att den smakar pappigt? ;D

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #10 skrivet: 2007-09-21 11:25 »
Jag hoppas verkligen att den inte smakar som min pappa..
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #11 skrivet: 2007-09-21 13:50 »
Calle: Keith Richards snortade visserligen sin pappa http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article561054.ab Men jag hoppas verkligen att du inte smakat på din pappa.

Agneta: jag tycker pappkartong och kopiepapper smakar ungefär lika, efter kryddning märker man absolut ingen skillnad.

Undrar förresten varför de har vatten i pizzasåsen till pizzan? Räcker det inte med vätskan i den krossade tomaten? Eller måste den spädas ytterligare? Var i och för sig väldigt svag tomatsmak.
Den som inte frågar får inga svar.

Gotti

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 23
    • Visa profil
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #12 skrivet: 2007-09-22 00:37 »
Jag är ledsen Andreas att jag lurade dig till att smaka den, men nu vet jag lite mer om den.
Inget jag provar mao...

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #13 skrivet: 2007-09-22 07:48 »
Ingen fara Gotti, men om du får gärna kompensera mig genom att köpa en av Ecabs färdigrätter och skriva om den. Inget skulle göra mig gladare än om folk började köpa och skriva om just Ecabs färdigrätter. :)
Den som inte frågar får inga svar.

syntetica

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 92
    • Visa profil
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #14 skrivet: 2008-12-17 17:51 »
oj vad den såg god ut. en riktigt härlig pizza med mycket på.

Micke i Märsta

  • Gäst
SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Svar #15 skrivet: 2019-09-09 03:19 »
Uj,uj,uj...Sicken nostalgitripp !. "Pelles pizza" var för mig en klassiker !. Den fanns ALLTID i det fasta sortimentet i livsmedelsaffären där jag bor,ca mellan åren 1991-99. Den var en s.k. "mini-pizza" i såväl storlek,pris och smak,och ibland undrar jag om inte "Pelles" la grunden till just uttrycket "minipizza" ? (el. möjligen tillsammans med en handfull konkurrenter). "P P" såldes alltid i kyldisken,till skillnad från "de riktiga"/frysta pizzorna.Sålunda gick det alltid väldigt fort att tillreda en "P P"-kvällsmiddag,men att köpa i förväg och sedan själv frysa in för framtida bruk,gick naturligtvis dä mä. Priset var under hela nämnda period,alltid 10:-(å hade man RIKTIG TUR,så fanns även"Kort-datum-halva-priset"-alternativ att tillgå !),så den lille pizzan var tydligen extremt tålig mot inflationstryck tydligen.-Att bli mätt på en enda var nog emellertid omöjligt för de flesta,men även om två stycken var nödvändigt så tedde sig priset 20:- för en middag,också helt o k.

"Smaken" var ju ämnet här i spalten. -"Pellles pizza" fanns från början endast i "Capricciosa"-version,för att sedan ökas  ut med "Vesuvio",och mot slutet även "Kebab". De två första var (av naturliga skäl) väldigt snarlika. Den karaktäristiska botten var alltid rejält tjock,och ur det perspektivet så var "P.P." närbesläktad med en s.k. Pan pizza.-Men smaken då ?. Tja,det kom inte överdrivet mycket smak ifrån ingredienserna skinka/champinjoner/paprika (Kebab-varianten smakade bara gott om man var lite på fyllan,annars INTE !). Istället så hade tillverkaren valt att göra som,även många andra tillverkare av frysta budgetpizzor gjort/gör,nämligen att lägga på en sju sjuttsingens massa ost ovanpå anrättningen (jmfr tex "Billys"). Osten och den egna patenterade krydd/tomatsås-blandningen var bärande för "Pelles pizza",snarare än övriga ingredienser.MEN: DEN VAR RIKTIGT GOD,I ALL SIN ENKELHET !. Visst,den nådde aldrig upp till någon komplett pizzaupplevelse,jämfört med en nygräddad på pizzerian,det är sant.Jämfört med en "riktig" fryst pizza så stod den sig bättre,men ändå inte fullt ut. -Men om man utgår ifrån konceptet; "VARM MACKA PÅ  ACCENTUERAT PIZZA-TEMA",så blir mitt betyg: 12 BUKFETMOR AV 12 MÖJLIGA !! (+ 4 för det låga priset !). Min gamla matvaruaffär står nu nerklottrad och väntar på schaktmaskinerna (därför att "marken ju har blivit värd pengar" tydligen..) .-Men är det någon som kan säga mig:

VAD HÄNDE MED "PELLES PIZZA" ??... (jag vill minnas att tillverkaren hörde hemma i Värmland nå´nstans,men är inte säker).

Mvh

/Micke i Märsta     

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:

- Annonser -