Författare Ämne: Fisksoppa med lax och paprika - Findus kökets utvalda (1/5)  (läst 6104 gånger)

Andreas

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 6582
  • Visa profil
  • Matforum
Fisksoppa med lax och paprika & äppelkaka med vaniljsås

På förpackningen syns en rätt färglad soppa med skymtar av rätt stora grönsaks- och laxbitar. Bredvid ligger en välgräddad och fin paj. När jag tar ut min sopptallrik ur mikron ser den alls inte lika fin ut och den bleka såsdränkta pajen än värre.

Soppan är krämig och oväntat kryddstark - faktiskt lite för kryddad - men samtidigt som tunn på nåt sätt - helt enkelt obalanserad.

Fisksoppa med lax står det - men första fiskbiten var definitivt inte lax utan alaska pollock (AP) - med väldigt utpräglad smak av just AP - inte alls speciellt gott. Vad nu då? Tittar i innehållsföretckningen och där står 5% lax och 5% AP, aha och jag som var dum nog att tro att det var fisksoppa med bara lax när den kallades "fisksoppa med lax". Men AP är förstås en jättebillig ingrediens så det är precis rätt fisk att stoppa i soppan för den som vill spara några korvören.

Fiskbit 2 är också AP. Men den tredje är faktiskt lax, tyvärr  ganska torr sådan. Ingen vidare soppa det här. Servera gärna med ett gott bröd står det på förpackningen och det var väl väldigt tur att jag hade ett gott bröd till detta.

Tycker det känns som om det är mer AP än lax i soppan, eller så är det för att APen i denna soppa har en så intensiv smak.

Nåja efter soppan kommer ju den goda efterrätten. Den blekta såsdränkta pajen ser som sagt visserligen inte vidare rolig ut, men den är säkert jättegod!

Nej. Det är faktiskt inte alls gott. Pajen innehåller väldigt lite äpple och är oerhört degig och mjuk. Inte heller är det gott med jättevarm vaniljsås som dessutom är väldigt mesig i smaken.

Jag kommer mest att tänka på havregrynsgröt faktiskt. Som visserligen är ganska hyggligt, men inte som efterrätt tillsammans med het och smaklös vaniljsås.

¤ Uteende: 2/5
¤ Konsistens: 1/5 (pajen drar ner)
¤ Smak: 1/5
¤ Helhetsbetyg: 1/5

Nån annan som ätit denna rätt? Är jag för hård eller är jag för snäll?

(Starta gärna en ny tråd om du har provat någon annan rätt!)
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 1360
  • Visa profil
På bild så kan man ju se hyggligt med lax flyta på toppen i soppan, och pajen ser krispig och god ut.
Fattar inte Findus att det blir 100% besvikelse när en konsument får sånt här skräp vid uppvärmning?.
Sen så har dom ju mage att ta extra betalt pga. att dom döper en produkt till "kökets utvalda".
Jag har hittils inte hittat av någon produkt av "kökets utvalda" som varit riktigt bra (snarare tvärs om). Än så länge är det ordinarie Findus sortimentet klart bättre, med jämnare kvalité. Skärpning Findus!!.

syntetica

 • Diskare
 • **
 • Antal inlägg: 92
  • Visa profil
tyckte soppan såg ur god ut, men pajen såg ju ingen vidare ut.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?: