En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Ris och olika rissorter  (läst 10095 gånger)

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Ris och olika rissorter
« skrivet: 2007-08-21 20:39 »
Bästa riset Vialone eller Carneroli...Arborio (avorio) funkar självklart också...eller bara det är risotto med hjärta så är jag fast....hmmm...nu blev man hungrig minsann! =)

Dom här rissorterna som du nämner "Vialone, Carneroli, Arborio". Finns dom att köpa i vanliga livsmedelsfärer eller är det specialbutik som gäller om man vill få tag på dom.
Vet du var dessa sorter odlas?

Edit: Andreas klippte ut detta till egen tråd och klistrade in citatet.
« Senast ändrad: 2007-08-22 17:00 av Andreas »

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Ris och olika rissorter
« Svar #1 skrivet: 2007-08-21 21:00 »
Åtminstone Carneroli och Arborio finns i vanliga affärer - Vialone (Nono) är lite svårare att hitta. Jag använder nästan uteslutande Risentas Arborio - tycker att den fungerar klart bäst, och är dessutom väldigt prisvärd. Zeta har olika i sitt sortiment också.
Anne's Food - min matblogg

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
Ris och olika rissorter
« Svar #2 skrivet: 2007-08-22 12:07 »
Anne är en snabb tjej och hann att svara innan mig...=)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Ris och olika rissorter
« Svar #3 skrivet: 2007-08-22 17:07 »
Bästa riset Vialone eller Carneroli...Arborio (avorio)

Är arborio och avorio samma sak?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Ris och olika rissorter
« Svar #4 skrivet: 2007-08-22 17:27 »
Anne: Tack för svar. Men i vilket land odlas dessa rissorter?. Står det kanske på förpackningen..

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
SV: Ris och olika rissorter
« Svar #5 skrivet: 2007-08-23 11:38 »
Risentas Avorio skiljer sig från de italienska Arborio men är samma sak. De italienska risgrynen är inte lika hårt polerade bara...
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

kayaker

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
SV: Ris och olika rissorter
« Svar #6 skrivet: 2011-11-12 23:34 »
Carnaroli i första hand och Vialone nano i andra hand. Arborio blir lätt för stabbigt.
Heston m.fl. har naturligtvis gjort ett ordentligt grundjobb och jämfört och jag håller med honom. Det blir mycket bättre konsistens med Carnaroli.
/F

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -