En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Surkål till all slags korv !!!!!  (läst 14000 gånger)

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
Surkål till all slags korv !!!!!
« skrivet: 2007-09-09 22:49 »
Många gillar inte surkål men här kommer ett recept som gillas av många för dess milda framtoning och är utmärkt till olika korvar. Receptet är skrivet av en som är yrkesskadad.Jag vet inget om mått osv.

1 Burk surkål sköljes i flera vatten
1 Gul lök finhackad
3 Äpplen skalade och finhackade
1 pkt Bacon
1tsk krossade kumminfrön
1tsk timjan el färsk kvist
några drag på pepparkvarnen
ev. salt
1 l färsk vispgrädde

Fräs bacon lök,äpplen,kryddor ev lite smör. Fyll på med den avrunna surkålen på med grädden och låta koka ihop på svag värme. Håll koll på botten det bränner lätt. Kan med fördel kylas ner och förvaras i kylskåp för att återvämas. Tänk bara på att du ska ha lock på förvaringskärlet annars kommer hälsovårdsnämden.
Mängden grädde kan man ju laborera med men detta recept är inte till för bantare el annat löst folk :o
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #1 skrivet: 2007-09-10 09:58 »
Tack för ett spännande recept,det är alltid mycket godare att "göra" något av surkålen o inte bara äta den direkt ur burken.Men vad är det för yrke du syftar på som inte kan någonting om mått?Taxichaufför?Operasångare?Jag hoppas inte du menar kockyrket.Kockar ska ju vara experter på mått,vikt o utfall av livsmedel.
Jag hittade ingen "färsk" vispgrädde i affären,de hade bara vanlig ;D

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #2 skrivet: 2007-09-10 10:38 »
1 liter grädde ja det var minsann anmärkningvärt rejält må jag säga! Jag antar att det inte är nån 300-grams burk med surkål du menar... hur stor burk menar du egentligen?

Skall baconet finhackas?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #3 skrivet: 2007-09-10 11:06 »
Surkål är underskattat och fram till grädden lät det nästan som en choucroute. Gott!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #4 skrivet: 2007-09-10 20:16 »
Yrket jag syftar på är vattentrampare han har sitt i fötterna kocken/kokerskan har sitt i fingrarna.
Baconet ska strimlas.
Burkens storlek bör vara ca. 1kg
Mängden grädde behöver inte vara 1l men jag anser att det är max. Grädden ska vara färsk inte sur. :-*
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #5 skrivet: 2007-09-11 09:35 »
Vadå sitt i fingrarna?Inbyggda måttsatser?Måtte se kul ut ;D

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #6 skrivet: 2009-07-24 19:29 »
Alsacisk specialité. När servitrisen lagt upp en snygg tallrik till alla lämnar hon resten av fatet för eventuell backning. Jag kan lova att jag tog om!


Video meliora proboque deteriora sequor

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #7 skrivet: 2009-07-25 07:39 »
Mickan hur trevligt ser det inte ut med denna mat och underbart smakar det.

/rolf
Matforum är bäst

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #8 skrivet: 2009-07-25 11:16 »
Grädde i surkålen??? Hugaligen...men annars lät det ju gott även om jag inte förstår vitsen med att skölja burk-surkål! =)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #9 skrivet: 2009-07-25 12:14 »
även om jag inte förstår vitsen med att skölja burk-surkål! =)
Man får bort den värsta sträva surheten i kålen. Detta är en vanlig procedur i mellaneuropeisk matlaning.

~Paul~

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #10 skrivet: 2009-07-25 12:32 »
Den jag brukar köpa är varken för sur eller direkt sträv - rätt i kastrullen bara! =)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #11 skrivet: 2009-07-25 13:37 »
OK. Det finns förståss många varumärken med varierande surhetsgrad. Lidls vaiant är inte speciellt sur, men många andra är det :).

~Paul~

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #12 skrivet: 2009-07-25 17:14 »
Surkålen från Lidl är enligt mig den bästa som finns att få på burk!
Video meliora proboque deteriora sequor

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #13 skrivet: 2009-07-25 18:06 »
Surkålen från Lidl är enligt mig den bästa som finns att få på burk!
Den är ganska OK. Vilka andra har du testat?

~Paul~

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #14 skrivet: 2009-07-26 16:03 »
Druvan, glömt märke från ÖB, glömt märke från Vivo, glömt märke från Hemköp...
Video meliora proboque deteriora sequor

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #15 skrivet: 2009-07-26 22:11 »
OK. Jag har tyvärr ingen erf. av dessa märken :(. Den bästa är dock den hemkörda ;).

~Paul~

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #16 skrivet: 2009-07-27 15:05 »
Kör du med dofilusbakterier för att få extra fart? Jag har sett det i allt fler recept.
Video meliora proboque deteriora sequor

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Surkål till all slags korv !!!!!
« Svar #17 skrivet: 2009-07-27 16:03 »
Kör du med dofilusbakterier för att få extra fart? Jag har sett det i allt fler recept.
Nej, det gör jag inte. Kör på traditionellt sätt.

~Paul~

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -