En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Att skala en tomat..?  (läst 11966 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Att skala en tomat..?
« skrivet: 2007-09-20 13:49 »
Finns det fler sätt att skala en tomat på?

1. Med kniv (pilligt som 17)
2. Koka tomaten någon minut (tar lång tid om det är många)
3. ??

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Att skala en tomat..?
« Svar #1 skrivet: 2007-09-20 13:51 »
Det finns speciella tomatskalare från t ex Zyliss.
Du behöver inte koka tomater i flera minuter, det brukar räcka med 10-20 sekunder i kokande vatten.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

justrom

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 222
    • Visa profil
SV: Att skala en tomat..?
« Svar #2 skrivet: 2007-09-20 14:01 »
Hmm, skall man inte skålla tomaten och sen dra av skinnet. Så har jag alltid gjort. Specialverktyg för att skala tomater verkar onödigt... :)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Att skala en tomat..?
« Svar #3 skrivet: 2007-09-20 17:19 »
Jepp, 20-30sek och en åt gången. Under tiden nästa kokade skalade jag. Prima!
Hittills har jag kokat alla tomater på en gång och då har det tagit tid.. *ler*

Men en tomatskalare ska jag leta reda på. Prylnisse som man är.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Att skala en tomat..?
« Svar #4 skrivet: 2007-09-20 17:27 »
Man kan inte mikra tomaterna då? :)
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -