En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Göteborg: Bönor & Bagels  (läst 4471 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Göteborg: Bönor & Bagels
« skrivet: 2007-09-20 20:30 »
Då skolan börjat är det återigen dags att återuppta lunchandet på stadens caféer och restauranger - i alla fall så länge ekonomin tillåter. Först ut för terminen är Bönor & Bagels på Linnegatan 48. Caféet specialiserar sig på bagels med varierande fyllning och olika varianter av kaffe. Lunchen kostar 60 kronor och inkluderar en skål soppa och en valfri bagel.
Menyn består av ca 25 olika bagels, ett flertal vegetariska, och ett par tre olika soppor. Min lunch bestod av bageln Oscar, salami, soltorkade tomater, oliver och rödlök, samt en skål gulashsoppa.

Bagelbrödet känns väldigt färskt och bageln byggs i köket efter beställning vilket både gör den ordentligt fräsch men också lämplig för specialönskemål gällande pålägg och bröd, vanligt eller grovt. Smaken var bra, även om rödlöken hade en tendens att smaka lite för mycket (de gör det ibland). Bredvid bageln serverades också en mindre mängd lantchips att knapra på vilket var ett trevligt initiativ.

Gulashsoppan, som serverades med en klick creme fraiche, var smakrik och lagom mättande. Köttet var mört utan att vara för löst i konstitensen. Mängden kött och grönsaker kunde ha varit lite större men spelade mindre roll för mättheten.

Sammanfattningsvis: Ett kul ställe med lite annorlunda utbud och ett bra luncherbjudande som man blir lagom mätt på. Uteservering mot Linnegatan när solen ligger på och vädret tillåter tillsammans med trevlig personal gör det till ett schyst ställe för den som är sugen på att prova på en alternativ lunch. Passar antagligen kanon till en lugn början på "dagen efter" eller efter en höstpromenad i Slottsskogen.

Helhetsbetyg: 4/5
« Senast ändrad: 2007-09-20 20:32 av crlhrv »
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -