En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Färsk majs - vad kan man göra?  (läst 6834 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Färsk majs - vad kan man göra?
« skrivet: 2007-09-27 14:08 »
Vad kan man göra med majs?

Inte långt bort finns en bonde som har självplock på majs, goda att grilla ännu godare att steka i Muurikkan. Frysen är laddad för höstens och halva vinterns grill stunder.

Vad kan man göra mer med färska majskolvar?

weezer

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #1 skrivet: 2007-09-27 17:48 »
Majsskum? Perfekt till fisk och kyckling. 600 gram majs med 1 liter mjölk. Koka och mixa länge. Sila genom chinois. Tillsätt potatispure så konsistensen blir ungefär som filmjölk Smaka av med salt och vitpeppar. Mixa igen, sila genom chinois. Skummet ska vara rätt så salt då du värmer det sen och slänger det i en sifon, vilket gör att man med fördel kan översalta det lite grann. Två gräddpatroner och sen har du en rejält smidigt sätt att imponera på gästerna.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #2 skrivet: 2007-09-27 18:39 »
Åh, gott! Jag skulle också vilja ha. Gjorde en supergod röra med färsk grillad majs, koriander, lime och fetaost.
Anne's Food - min matblogg

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #3 skrivet: 2007-09-27 19:38 »
Välkommen till forumet Weezer!.

Det lät väldigt gott med majsskum. Men vad är potatispuré?, är det nåt man köper på affärn eller gör själv?.

weezer

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #4 skrivet: 2007-09-27 21:07 »
Alltså ett löst potatismos, det har väl alla på lut i kylen  ;). Om inte så kan ni mixa ner två tre st nykokta mjöliga potatisar och öka på mjölken med ngn dl...funkar det åxo. Det är konsistensen man vill åt med potatisen.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #5 skrivet: 2007-09-28 07:23 »
Majsskum! Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av, aldrig ens hört ordet men det lät kul, tack för tipset!

Vad blir det för konsistens på det färdiga skummet? Vad blir skillnaden om man gör det på burkmajs eller fryst majs istället för på färsk majs?
Den som inte frågar får inga svar.

weezer

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #6 skrivet: 2007-09-28 08:27 »
riktigt krämigt och luftigt tack vare sifonen, dessutom rinner det inte ut på tallriken utan bibehåller konsiststensen.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Färsk majs - vad kan man göra?
« Svar #7 skrivet: 2007-09-29 08:22 »
Flyttade fortsatt diskussion om innovativa användingsområden för sifon till egen tråd http://matforum.nu/index.php?topic=894

Tillbaka till ämnet: hittade denna sida med majsrecept http://www.flavourrider.com/majs.php
Där hittar man bland annat tips om majs i potatismos och stuvade makaroner samt recept på majssås och majssalsa.


Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -