En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chipsdip  (läst 22447 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Chipsdip
« skrivet: 2007-05-04 19:00 »
Publicera era bästa recept på (chips)dip. Gärna gräddfil-/yoghurtbaserade för det är det enda jag har hemma för tillfället.
Påsen är redan öppnad så ni får snabba på.. ;)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #1 skrivet: 2007-05-04 19:40 »
1 burk Creme Fraishé eller gräddfil
4-5  matskedar het tacosås (man kan använda mild salsa också om man så vill)

Snabbt o Gott!

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Chipsdip
« Svar #2 skrivet: 2009-02-14 20:13 »
herregud, det måste ju finnas fler superrecept på chipsdip. hit me!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1433
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #3 skrivet: 2009-02-14 22:37 »
Har du en ny påse, eller är det samma som för snart två år sedan?   ;)

Avrunnen yoghurt, vitlök och cayenne är mitt bidrag.

ivanl

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 329
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #4 skrivet: 2009-02-15 00:31 »
Färdig hummus av fabrikat Maxos ... särskilt den pikanta sorten med vitlök och chilepeppar.
Tag av locket, drag av folien och dippa.

Afram Haffo

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 70
    • Visa profil
    • www.extremchili.se
SV: Chipsdip
« Svar #5 skrivet: 2009-02-15 02:01 »
1dl Creme fraiché en hackad vitlöksklyfta eller 3 efter smak , strö på grillkrydda, en klyfta nypressad lime, lite riven habanero så att den inte blir för het , jalapenospad ca 1/2 matsked, och lite annanas juice , blanda allt och vipps så har du en supergod dipp :)

linnwegemo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Att koka soppa på en låda
SV: Chipsdip
« Svar #6 skrivet: 2009-02-15 07:30 »
Jag tycker att youghurt och sweet chilisås blir en god dip/kall sås. Eller creme fraiche och ajvar relish.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Chipsdip
« Svar #7 skrivet: 2009-02-15 08:51 »
se där, det fanns lite idéer trots allt!

en gång, för många år sedan, (säkert 15 år sedan) läste jag i Aftonbladet om Bill Clintons favoritdip, den innehöll bl.a. avokado och gul lök. jag har för mig att man mixade allting, men det behöver inte alls vara så. det är ingen som känner igen beskrivningen eller något liknande recept? jag har sökt förgäves och då den var riktigt god så vill jag göra den igen.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #8 skrivet: 2009-02-15 11:23 »
Kan det vara lite likt den här?

Avokadodip
1 mogen avokado
1 msk finhackad lök
1 krm salt
2 tsk pressad citron
1/2 grön finthackad paprika
1/2 - 1 dl gräddfil
Klyv avokadon och ta bort kärnan.
Gröp ur fruktköttet med en sked och
mosa det med en gaffel i en skål. Blanda
det med lök, salt, pressad citron och
det fint hackade paprikan. Tillsätt gräddfil efter behag.



crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Chipsdip
« Svar #9 skrivet: 2009-02-15 12:40 »
agnetash: aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh hhh!!!!!!!! det måste vara typ den! jag ba googlade på "bill clinton chips dip" och fick upp allsköns onämnbara sidor om att "dippa" någonting.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #10 skrivet: 2009-02-15 15:13 »
Guacamole??

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Chipsdip
« Svar #11 skrivet: 2009-02-15 16:05 »
bryggens: kärt barn har många namn..
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

sparwen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #12 skrivet: 2009-07-11 22:34 »
En variant jag gör består av grekisk- eller turkisk yoghurt eller gräddfil, vitlök, spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar.

Jag har inga exakta mått utan höftar lite. Testa! Det blir kanon.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #13 skrivet: 2009-07-12 11:02 »
En lite matigare dip; en burk tonfisk, en halv gul lök, ett par msk kapris, salt, vp o pressad citron. Mixa tillsammans med några dl gräddfil (=efter smak) o  doppa rostade brödstänger i.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #14 skrivet: 2009-07-12 17:21 »
Chipsgratäng åt jag för många år sedan. Det var med tonfisk osv som du beskriver agnetasch. Chipsgratäng låter verkligen skumt men det var gott vad jag minns. Googlade lite nu och såg att det fins en massa olika chipsgratänger. Alla ohyggligt onyttiga men det kanske det kan vara värt när det är dags för semester på fredag.  ;D ursäkta att jag hamnade utanför ämnet.

Den här kanske: http://www.matklubben.se/recept/enkel_chipsgrataeng_7265.html

Ja den är framgooglad Andreas.  ;)

Dominoo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #15 skrivet: 2009-07-24 15:17 »
Jag tänkte mysa framför soffan ikväll med en Nachotallrik...men kan inte komma på hur man gör en god vitlöksdipp??
Ni som vet...snälla svara!!!

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #16 skrivet: 2009-07-24 16:04 »
Varför inte göra en vitlöksstark Guacamole?
Passar bra till Nachos.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Chipsdip
« Svar #17 skrivet: 2012-10-20 11:08 »
Igår gjorde jag en god majsröra som jag hittade på en jaktsida. Tack grabbar för den! Vi åt den till kycklingvingar o sallad men den måste vara lika god som dip:

Majsdip 2-3 p
1 liten burk majs
1 hackad vitlöksklyfta
Salt
1 tsk chiliolja
2 msk majonnäs
Stek majsen. Stek med vitlöken i sista sekunden. Salta lite, mixa o låt svalna.
Smaksätt med chiliolja o majonnäs.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -