En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hållbarhet för Sherry  (läst 5609 gånger)

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
Hållbarhet för Sherry
« skrivet: 2007-10-14 18:28 »
Någon som känner till hur länge Sherry håller sig i kylen? I det recept jag precis använde Sherry så gick det åt 2msk så det känns lite oekonomiskt att behöva kasta den omedelbart. I värsta fall får jag väl försöka frysa in den i kuber eller nåt.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Hållbarhet för Sherry
« Svar #1 skrivet: 2007-10-14 19:35 »
Det beror på hur stark sherryn är. Håller den en alkoholstyrka på 15 - 20 % så kan du säkert förvara den flera månader i kylen utan problem.
Hur stark är den?.

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Hållbarhet för Sherry
« Svar #2 skrivet: 2007-10-14 21:44 »
18.5% så då borde det vara lugnt. Tackar för informationen! Misstänker att den börjar lukta lite skumt när den inte längre är bra.

Skumt nog har jag för mig att sake (15%:ig) inte håller sig något vidare.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Hållbarhet för Sherry
« Svar #3 skrivet: 2007-10-14 22:48 »
Det kan säkert stämma. Men Sherry "tror" jag innehåller mera socker än Sake och socker har en viss konserverande effekt.
Är det en väldigt torr sherry på 15% så kanske??.. Där vågar jag nog inte lova för mycket..
Men eftersom den innehåller så mycket som 18.5% alkohol så är det nog lungt.
Är du osäker kan du alltid ringa till systembolaget för info.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -