Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2014-04-12 00:23
Sitter med senaste numret av Hunger. En i mitt tycke salig röra vad det gäller åsikter och pekpinnar. Ena reportaget handlar om att åka till Frankrike och uppleva naturvin "bättre vin kommer du aldrig dricka ur en 7-elevenmugg"

I ett senare granskning listas några av de 63 tillsatser som är tillåtna vid vinframställning, samt att lågprisvin på bolaget mest troligt kommer från Simrishamn.
Det finns också en guide för världsvana gourmander var man bl a kan beställa starkt färgad muffinsglasyr från Amerika (pris med frakt 176:-) Kan gissa att det finns både ett och annat E-nummer i den glasyren. Eller varför inte beställa Biltong från Sydafrika 85gr för det facila priset av 149:- inkl frakt.

Behållningen för mig är artikeln om Anna Bergström och de sista 10 sidorna borträknat reklam för öl och kläder, där finns det recept, både på egengjorda chips och lax återskapad från Titanics meny.
Skrivet av kurt
 - 2013-12-04 14:24
Citat från: Andreas skrivet 2013-12-03 19:58
Idag får hunger lite gratisreklam i Aftonbladet mha ett smaskigt avslöjande:

""Svenskt mathantverk" står det på produkterna som finns på julmarknader över hela landet. Men långt ifrån allt är genuint och hemlagat. Farmor Ediths karameller görs i en tysk fabrik och de vilda tistronbären i sylten är industriodlade vinbär, avslöjar journalisten Mats-Eric Nilsson i magasinet Hunger."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17951229.ab


Hur ser "industriodlade" svarta vinbär ut? Visserligan plockas de genom att en maskin skakar ned dem från busken, men de blir inte maskinodlade för det. Att tistron skulle vara "vilda" svarta vinbär har nog Mats-Eric Nilsson fått om bakfoten! Tistron är bara ett äldre namn på svarta vinbär, ingen (förutom Mats-Eric Nilsson) har påstått att de skulle vara vilda! Kolla t ex SAOB, Svenskt dialektlexikon, Kritisk ordbok öfver svenska växtnamnen etc
Skrivet av Andreas
 - 2013-12-03 19:58
Idag får hunger lite gratisreklam i Aftonbladet mha ett smaskigt avslöjande:

""Svenskt mathantverk" står det på produkterna som finns på julmarknader över hela landet. Men långt ifrån allt är genuint och hemlagat. Farmor Ediths karameller görs i en tysk fabrik och de vilda tistronbären i sylten är industriodlade vinbär, avslöjar journalisten Mats-Eric Nilsson i magasinet Hunger."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17951229.ab
Skrivet av Andreas
 - 2013-10-25 11:37
Tobias Regnell, vd för Offside förlag som ger ut Hunger, svarar nu på kritiken recensenten i HD framför.

"- Jag håller med om att kritiken i första hand inte ska läggas på privatpersoner utan på industrin och handeln. Men i det aktuella numret hade vi fyra stora reportage som tar upp systemproblemen, precis det hon efterlyser... "Hunger" ska stå på tre ben - granskning, inspiration och storytelling. Och jag tycker vi uppfyller alla tre."

http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3780087.ece
Skrivet av Andreas
 - 2013-10-23 12:40
Intressanta synpunkter! Men man kanske inte ska dra alltför stora växlar på en enskild recensent. Recensenter tycker dessutom sällan som folk i allmänhet. Och i det här fallet finns det nog också ganska mycket avundsjuka i journalistkåren över Mats-Eric Nilssons populäritet och fantastiska framgångar. Säkert många kollegor som vill slita honom i stycken och kalasa på det e-nummerfria köttet. ;)

Citat från: vilsjin skrivet 2013-10-20 17:16
Första numret är tydligen redan slutsålt http://www.resume.se/nyheter/tidskrifter/2013/09/10/offsides-hunger-redan-slutsald/


Märkligt! Dels står det "Han räknar med att Hunger får 3 500-4 000 prenumeranter initialt: - Hungers första nummer är redan slutsålt, säger Tobias Regnell. " men i samma text "Dummybilden till första numret består av ett vildsvin som ligger dött i gräset, men här är det inte säkert att det verkligen är det som finns med i första numret". Hur han han säga att tidningen är slutsåld innan den ens är klar eller de vet hur många prenumeranter det blir?  ???
Skrivet av kurt
 - 2013-10-22 11:29
Alla är ju inte lika övertygade om dess förträfflighet:

"Att läsa tidskrifter om mat bör väcka lust och inspirera. När jag har läst Hunger känner jag mig bara skamsen och otillräcklig. Hunger är inte intresserad av att inspirera, förändra någons vanor, göra skillnad eller kritiskt granska vår matindustri. Den riktar sig enbart till dem som vill ägna sig åt självbespeglande privatmoralism och upphöjande av den egna, goda smaken. Den utgör en slags peak på surdegshipstertrenden, med en övertydlighet som ibland får mig att undra om det i själva verket rör sig om en rätt så övertydlig satir över fenomenet."

http://hd.se/kultur/boken/2013/10/20/skams/

Skrivet av vilsjin
 - 2013-10-20 17:16
Skrivet av kurt
 - 2013-10-20 12:19
Citat från: Andreas skrivet 2013-10-19 09:00
Din teori är alltså att annonsunderlaget kommer att bli så klent att tidningen Hunger inte kommer att överleva? Hur mycket annonser behövs det egentligen? Själva tidningen kostar en bra slant också, ett lösnummer 69 kronor och en årsprenumeration på 6 nummer 399 kronor.

Med tanke på Mats-Eric Nilssons popularitet borde väl Hunger vara en given succé ute i stugorna? Uppenbarligen har ju Mats-Eric hittat receptet på något som säljer, hans böcker (Äkta vara, Döden i grytan osv.) har sålt som smör i solsken.


Inte nödvändigtvis, när nu första numret är ute, så verkar det ju inte handla om så mycket kritisk matgranskning (som det från början sas). I stället är det mera romantisk matlagning , och det kan nog locka annonsörer. Dessutom ges det ju ut av ett förlag som är vana att sälja annonser till kvalitetstidskrifter  som lockar lite annorlunda läsare.
Skrivet av agnetasch
 - 2013-10-19 09:37
Tidningen verkar vara lite för  naturromantisk i mina ögon. Jag har inte läst den o kommer nog inte att göra det heller. Kanske är jag petig men orsaken är en mening på första sidan ihop med ett vildsvin: "När hamnar skogens ekogrisar på din tallrik?"

Är vildsvin ekologiska? Visserligen är det ingen som ger dom någon antibiotika men i övrigt uppfyller dom väl knappast alla ekologiska krav. Vi har ingen aning om vad o var dom äter (knappast bara ekologiska odlingar) Foderautomater för vildsvin laddas knappast med ekologisk majs/vete. Dödandet är väl inte heller speciellt varsamt; antingen används en skarp vildsvinshund som hetsar upp grisen eller så skjuts den mitt framför näsan på sina kompisar vid en åtel.

Med ett innehåll som "skogens ekogrisar" o "samiska smaker" kan jag förstå att livsmedelsproducenterna drar sig för att annonsera; vem vill ha grädde i en ekologisk kottesoppa? ;D
Skrivet av Andreas
 - 2013-10-19 09:00
Din teori är alltså att annonsunderlaget kommer att bli så klent att tidningen Hunger inte kommer att överleva? Hur mycket annonser behövs det egentligen? Själva tidningen kostar en bra slant också, ett lösnummer 69 kronor och en årsprenumeration på 6 nummer 399 kronor.

Med tanke på Mats-Eric Nilssons popularitet borde väl Hunger vara en given succé ute i stugorna? Uppenbarligen har ju Mats-Eric hittat receptet på något som säljer, hans böcker (Äkta vara, Döden i grytan osv.) har sålt som smör i solsken.
Skrivet av kurt
 - 2013-10-18 18:49
Som väntat har de inte fått speciellt många annonser från mattillverkare, men väl en del andra t ex:

" I Hunger är 41 av 124 sidor annonser. Inte så mycket jämfört med en modemagasin, men för en nystartad mattidning är det inte illa. City Gross, Granit, Mio, Nespresso,  Naturkompaniet, Svenskt Kött,  Naturskyddsföreningen mfl. har öppnat plånboken.
"
http://www.braxonfood.se/?tag=hunger-tidskrift-filter

Problemet är väl kanske att dessa annonsörer inte betalar lika mycket och annonserar lika mycket som livsmedelsproducenter

Skrivet av Andreas
 - 2013-10-18 18:11
Nu finns tidningen Hunger ute i butik! Nån som läst den, är den bra?
Skrivet av kurt
 - 2013-04-04 07:46
Citat från: NiklasEk skrivet 2013-04-03 23:08
Känns inte som någon meningen med att läsa om en så kallad granskning om tidningen redan innan den startats vet vem den ska sätta efter, känns inte så mycket som en undersökning om du redan bestämt vad du vill komma fram till.

Synd för annars tycker jag tanken bakom tidningen var intressant och jag skulle nog köpt den.
Kan inte tänka mig att de har svårt att få annonsörer, de flesta vill väl ses i en tidning som står för kvalité och rättfärdighet som riktar sig till enbart matälskare.


Jag har ju svårt att se att t ex Arla (en av Sveriges största livmedelsproducenter) skulle vilja annonsera i en tidning där det kan komma ett kritiskt reportage om just Arlas produkter.
Skrivet av NiklasEk
 - 2013-04-03 23:08
Citat från: kurt skrivet 2013-03-25 16:59
Vem som skall annonsera i tidningen är oklart, men kanske har tidningen redan beslutat att fusket sker i matbutiker och på krogen men inte i resten av livsmedelsindustrin?


Känns inte som någon meningen med att läsa om en så kallad granskning om tidningen redan innan den startats vet vem den ska sätta efter, känns inte så mycket som en undersökning om du redan bestämt vad du vill komma fram till.

Synd för annars tycker jag tanken bakom tidningen var intressant och jag skulle nog köpt den.
Kan inte tänka mig att de har svårt att få annonsörer, de flesta vill väl ses i en tidning som står för kvalité och rättfärdighet som riktar sig till enbart matälskare.
Skrivet av kurt
 - 2013-03-25 16:59
Svenska Dagbladets Mats-Eric Nilsson blir chefredaktör för den ny mattidningen Hunger, som skall  granska fusket i matbutiker och på krogen men även göra hemmakockar mer självklara.

http://www.svd.se/mat-och-vin/ny-tidning-ska-granska-matindustrin_8029806.svd

Vem som skall annonsera i tidningen är oklart, men kanske har tidningen redan beslutat att fusket sker i matbutiker och på krogen men inte i resten av livsmedelsindustrin?

Annonser

Powered by EzPortal