Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2012-05-17 17:29
Ja, fransk senap, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.
Skrivet av annamaria
 - 2012-05-17 17:13
Jo då det har jag. Om inte annat till aioli mm. Jag gör också i matberdaren eller med elvisp. Har provat med mixerstav men det blir väldigt tjockt. Gör du din majjo med fransk senap i?
Skrivet av Hasse
 - 2012-05-17 16:53
Om du inte har provat att göra egen majonnäs, så bara måste du göra det.

Det är kanske någon som fnyser när jag berättar att jag gör min i matberedaren, men det blir hur bra som helst.  :)
Skrivet av annamaria
 - 2012-05-16 23:33
Felix har inlagda grönsaker som heter Pickles. Innehåller gurka, morot, blomkål, syltlök. Ska prova lite curry nästa gång då! Hemgjord majjo måste vara supergott.
Skrivet av Hasse
 - 2012-05-16 19:27
Kul att det blev gott!

Curryvarianten passar utmärkt till panerad fisk också. Men det ska bara vara en liiiten touch av curry för att förhöja smaken en aning.

Vad menar du med pickles? För mig betyder det inlagda grönsaker i allmänhet.
Skrivet av annamaria
 - 2012-05-16 19:03
Jag gjorde en variant i går som vi precis har ätit till Panerad Rödtunga. Såsen innehöll: hackade pickles, majjo, creme fraiche, hackad kapris, persilja, liiite dragon, salt, peppar, liiite socker. Jag tog ingen curry.

Curryvarianten känns som det passar bättre till rostbiff eller?

Jag kan rekommendera pickles, gott!
Skrivet av Hasse
 - 2012-05-15 22:35
Bästa remouladen är nog som med så mycket annat, en smaksak.  :)

Jag gillar ett stänk curry, och kapris är inte heller fel. Samt finhackad, inlagd gurka så klart. Hur man sedan smaksätter beror ju på hur majonnäsen smakar i grunden. En "fuskremoulade" du kan prova, är majonnäs och bostongurka.

Jag tycker också att man ska ta sig tid att göra en riktig, hemlagad majonnäs. Den blir så mycket godare än köpevarianterna - tycker jag.
Skrivet av annamaria
 - 2012-05-15 19:26
Då undrar jag: Hur gör man bästa remouladesåsen? Pickles? Kapris? Dragon? Dill? Senap? Curry?

Vad ska den innehålla? Ovanstående ingredienser varierar i de recept jag har kollat.

Hur gör ni?
Skrivet av k@ty
 - 2012-03-26 13:45
En sås som jag vill tipsa (och har skrivit i en annan tråd):

Turkisk yoghurt blandat med sweet chili sås

Väldigt gott till grillat, doppa grönsaker eller chips, etc
Skrivet av annamaria
 - 2009-11-02 19:05
Är det sån tryffelolja som finns att köpa på ICA då eller är det någon speciell sort?
Skrivet av dePaul
 - 2009-11-02 08:48
Citat från: annamaria skrivet 2009-11-01 19:32
Hur gör man tryffelsås eller vad det nu är.....?
Du bör utgå från en brun grundsås (klassisk fransk), Sauce Espagnole. Till denna adderar du i slutskedet tryffelolja (egentligen spad) och hackad tryffel. Du reder av med potatismjöl utrört i lite vatten och blankar av med äkta smör. Smaka av. Klart.

Recept på Sauce Espagnole bör du hitta överallt på nätet ;).

~Paul~
Skrivet av annamaria
 - 2009-11-01 19:32
Nu är jag på såsjakt igen. Jag och barnen tänkte göra en klassiker till min käre make när det är Fars dag. Black and white. Beasåsen fixar jag men visst ska det vara tryffelsås också? Eller?

Hur gör man tryffelsås eller vad det nu är.....?
Skrivet av Steen
 - 2009-11-01 16:27
Jag testade att köra en sås fläderbärssaft och vitt vin som smaksättare, vilket gav en speciell söt smak , jag har dock inte hittat något som den passar bra till ännu... :)
Skrivet av Ia
 - 2009-08-13 22:57
Aha! Då får jag leta efter den tråden:) märks att man är ny på forumet. Jag har inte riktigt koll på mängderna, men någonstans har jag receptet. Ska kolla i morgon så återkommer jag!!
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-13 22:53
Jag vill gärna ha ditt recept. Sen finns det en tråd om såser. Eller fler kanske.

Annonser

Powered by EzPortal