En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Medieavdelning / SV: Från grunden med systrarna Eisenman (Kokbok)
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-09-20 21:22 »
Jag bugar mig så näsan träffar golvet och gläds över att just ni svarade  :)

Har ett par av era kokböcker i hyllan och trivs med dom, blev därför lite besviken på att jag inte lyckades med något av era recept i mitt senaste inköp. Därav min misstanke om att allt kanske inte hade provlagats. Men jag har ingen anledning att misstro er och kommer att prova mer när andan faller på.

Chicharrones har gjort flera gånger med gott resultat och smaken är bra på ostbågarna men jag får nog dra det ett eller två varv till innan jag får till krispigheten. Ska bara fatta vad som blir fel.

Bacon köper jag inte eftersom jag gör min själv och vill nog påstå att smaken skiljer sig en hel del mellan varmrökt och kallrökt bacon. Bägge är goda men det är inte samma sak.
Vad det gäller hållbarheten så händer det ibland att kallrökt bacon i hel bit har övergått till en rökt variant av Pancetta efter någon månad. Förvarar det inslaget i smörgåspapper i kylen.

Sojasåsen gjorde jag efter recept i Hagdahls kokbok från 1896, den var baserad på champinjoner. God men den drunknar i andra smaker när jag kryddar. Var maten kanske mindre kryddad förr?

Är en nörd vad det gäller att laga mat från grunden och blir då och då ifrågasatt över tiden jag lägger på mat som man skulle kunna köpa färdig för inga pengar alls, blev därför glad över att hitta er kokbok som sen sträcklästes.

De torrsaltade äggulorna och insaltade citronerna står nog på tur.

Mvh
skogis
2
Medieavdelning / SV: Från grunden med systrarna Eisenman (Kokbok)
« Senaste inlägg av Systrarna Eisenman skrivet 2017-09-20 12:47 »
Hej,

Tack för att ni gjorde oss uppmärksamma på denna tråd. Vi uppskattar alltid när vi får feedback på våra recept. Vi svarar gärna på era funderingar.

Recepten i boken är testade. Det har tagit oss två år att göra boken. Den största delen av tiden har lagts på just test av recept och i de flesta fall testas de flera gånger.

Bacon – Bacon kan vara varmrökt. Det finns flera olika varianter. (I många fall är det bacon som du köper i butiken inte rökt överhuvudtaget utan injicerat med rökarom.) Vi valde att varmröka vår bacon då vi tycker det blir väldigt gott och dessutom blir hållbarheten längre. Just detta recept provlagade vi flera gånger och gjorde ”side by side tests” då vi ville hitta den perfekta koncentrationen av salt och nitritsalt. Fastän det är varmrökt går det utmärkt att steka det – det blir knaprigt och gott!

Chicharrones och ostbågar – Vad bra att du testade att göra om chiccarones och blev nöjd. Hoppas du lyckas lika bra när du gör om ostbågarna också. Som du ser på bilden så blir de dock inte exakt som ostbågar som du köper.  Det går inte alltid att efterlikna originalet till 100 %.

Flädersaft – Till vår fasa upptäckte vi efter att ha läst era kommentarer att det har, trots noggrann korrläsning, blivit ett fel. I sista minuten valde vi att plocka bort citronsyra ur receptet och ersätta med mer citron – dock kom inte hela korrekturen med.  Det ska vara 6 citroner (som ska dras med blommorna) samt saft från 2 citroner.  Mängden socker stämmer. Tack för att ni uppmärksammade oss på denna miss. Vi kommer se till att det rättas till i nästa omtryck av boken.

Kul att du ska göra egen sojasås. Vi gav det ett försökt efter konstens alla regler (fermenterade en sojabön”pasta” och lät det sen ligga i saltlag i ett halvår) men kunde sen inte förmå oss att provsmaka den stinkande sörjan så det projektet lades ner. Tror tyvärr vi inte har det rätta klimatet i Sverige för att fermentera sojan i solsken som sig bör. Hur ska du göra din sojasås? Skulle vara kul att höra hur det går! Den vi har i boken är en ”fuskvariant” baserad på svamp - och inte på sojabönor.

Allt gott,
Lisa och Monica
3
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Tips på knivar
« Senaste inlägg av Johan_ skrivet 2017-09-13 14:32 »
4
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Sliptekniker på slipsten
« Senaste inlägg av Johan_ skrivet 2017-09-13 14:29 »
Sök på Whetstone sharpening på youtube så hittar du massor
5
Matbröd / SV: Skållat bröd - varför egentligen?
« Senaste inlägg av matsolof skrivet 2017-09-13 13:00 »
"Man bör inte skålla mjöl som innehåller vetemjöl därför att det heta vattnet förstör bakförmågan och gluten," står det här: http://www.nordmills.se/support/lilla-bageriskolan/skallning/. På denna sida finns som det verkar mycket bra indo om skållning. Jag har dock inte testat skållning själv, så säker är jag inte.
6
Annonser - köp & sälj osv. / Stekpannar Ronneby, Skeppshult, De Buyer
« Senaste inlägg av Stekpannemannen skrivet 2017-09-13 12:46 »
Hej! Har ett helt gäng stekpannor som jag önskar sälja. Alla är i mycket fint skick (de buyer pannorna är givetvis lite mörka eftersom de blir så första gången de används)

Ronneby Plättjärn med trähandtag
Skeppshullt grillpanna 28cm och traktörpanna 24-26cm
De Buyer Carbone Plus 18cm,24cm,26cm,30cm
7
Allt om grillning & BBQ / SV: Angående bbq kyckling
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-09-13 06:07 »
Heh, ser ut som om någon försöker fixa till sig lite länkar. (Med tanke på den borttagna länken) :)
8
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Tips på knivar
« Senaste inlägg av kayaker skrivet 2017-09-12 22:33 »
9
Allt om grillning & BBQ / SV: Angående bbq kyckling
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2017-09-12 16:56 »
Och vad vill du berätta eller fråga om?
10
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Tips på knivar
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-09-12 14:22 »
https://www.vassaknivar.se/ har ju en del kul märken, ja jag har intressen i den siten men det blir ju svårt att svara nått annat för mig.... (Tänker på om någon blir upprörd och ser det som att jag gör reklam) :)
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -