Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ulltand

1
Citat från: Andreas skrivet 2017-11-14 21:57Har du provat googla spekepølser oppskrifter och kollat dem Ulltand?
Nej du, det har jag missat.

Stort tack!
2
Citat från: Skogis skrivet 2017-11-13 20:47
Fick kolla min köttbibel och visst finns det recept på spickekorv.
Kul. Fyra veckor i saltalke :-O

Helt klart inspiration. Tack.
3
Citat från: kurt skrivet 2017-11-13 20:29
Den boken gas ut första gången 1983, en ny utgåva 2011, oklart vilken av utgåvorna som anses vara nyligen utgiven?
Haha, såg det när jag tittade. Hur som, receptet på spickekorv var ingen höjdare.
4
Citat från: kayaker skrivet 2017-11-13 15:23
http://www.martenssonskok.se/2014/05/en-salt-korv-och-en-dag-pa-jobbet.html
Har såklart googlat, det var för övrigt därifrån jag beställde boken jag nämner i trådstarten.

Så recept från webben behövs inte, utan från gamla kokböcker.

Men tack ändå.
5
Citat från: Skogis skrivet 2017-11-13 15:00
Det enda jag kan tipsa om är att vänta med att hälla i saltet så länge du kan när du blandar smeten.
Tack!

Korven jag gjorde blev salt då jag lade den i grovsalt, och det är den metoden jag är ute efter.
6
Tack för ditt svar "Skogis" :-)

Det handlar nog om att jag vill hitta receptet som blev supergoda korvar förra julen, men i brist på det så får jag kombinera diverse andra recept.

Mest handlar det om att jag vill hitta det perfekta efter att korven stoppats, alltså saltning och sedan torkning.
7
Jepp, deras recept får vara lite inspiration, men inte mer :-)

Tack för tips!
8
Ska testas av en som brukar glömma att ta ut smöret i tid, och som inte har mikrovågsugn...

Tack för tips!
9
Byt ut vattnet mot vinägeravkok, och få en bea.

Jag är för övrigt också nyfiken på varianter.
10
Hemligheten med stekt lök, är att steka på så låg temperatur så man enbart kan använda smör.

Socker i direkt, salta varefter - inte fega med saltet.

Steka länge, kanske en halvtimme, späda med vatten.
11
Har nästan alltid majonnäs i kylen, är den slut vispar man snabbt och enkelt ihop en ny. Det enda som tar tid, är att kyla den.

Jag förvarar mina ägg i rumstemperatur, då kan man vispa i ett par deciliter olja utan risk för att det ska skära sig, och få en riktigt bra sås.

En gula, lite vitvinsvinäger, en tesked dijonsenap och vitpeppar som slås runt lite, sedan i med olja.
Brukar salta efteråt.
12
Gjorde sådan till förra julen, då med recept från webben, tänkte göra igen - men hittar inte receptet jag gick efter då :-O

Köpte den nyligen utgivna boken "Isterband, spickekorv och chorizo", för att hitta något bra, men där fanns bara en gotländsk variant som inte lät så spännande.

Någon som har lust att leta i någon gammal kokbok och se vad ni hittar, för att sedan berätta för mig? :-)

Minnet är kort, men jag har för mig att det skulle ligga i grovsalt tre dygn, och sedan hänga på tork i ett par veckor. Men andra varianter är såklart okej.

Hur som, den blev supergod!

Annonser

Powered by EzPortal