Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2016-05-31 14:33
"Ett trick är dock att blanda ut yoghurten med lite maizenamjöl först, då klarar den att kokas."
Skrivet av Kickan
 - 2016-05-30 13:03
Undrar om Arlas 10% turkiska yoghurt är kokbar
Skrivet av Andreas
 - 2012-09-05 11:42
Citat från: agnetasch skrivet 2012-09-05 08:56
Visst är den fet (jag vet ingen fetare) men allting är relativt. Det är ju ingen ät-yoghurt (utom för LCHF-are) utan ett alternativ till creme fraiche som ju kan innehålla upp till 34% fett.


Jovisst, men för den som är fettskrämd finns ju lätt creme fraiche och matlagningsgrädde. I och för sig kanske det finns fall när konsistensen blir trevligare med yoghurt? Men det är inte alltid så lyckat byta ut andra produkter mot yoghurt pga dess syrlighet.

Citat från: agnetasch skrivet 2012-09-05 08:56Hur använder du själv din turkiska yoghurt?


Hmm nu måste jag tänka efter. Har haft nån klick till chiligryta och nån klick i nån soppa vid servering, nån till en efterrätt med frukt och maräng, nån slatt har gått till tzatsiki och nån till kebabsås. När något väl står i kylen gäller det att försöka göra slut på det så det blir lite av varje, men som sagt, inte alltid så lyckat byta ut andra produkter mot yoghurt pga dess syrlighet.
Skrivet av agnetasch
 - 2012-09-05 08:56
Visst är den fet (jag vet ingen fetare) men allting är relativt. Det är ju ingen ät-yoghurt (utom för LCHF-are) utan ett alternativ till creme fraiche som ju kan innehålla upp till 34% fett. Hur använder du själv din turkiska yoghurt?
Skrivet av Andreas
 - 2012-09-04 16:43
Oj, 17% det är fet yoghurt! Är det den allra fetaste yoghurt som finns eller finns ännu fetare?
Skrivet av agnetasch
 - 2012-09-04 13:26
Den ryska yoghurten har en fetthalt på 17% mot den turkiska o grekiska som innehåller 10%. Priset vet jag inte, jag betalar vad den kostar eftersom turkiska/grekiska yoghurtarna faller bort; dom är aningen för sura för mig ;)

På Lindahls Yoghurtskola säger dom om den grekiska: "frisk, något syrligare än Turkisk yoghurt"

http://yoghurtskolan.se/se/yoghurtfakta/varfoer-tre-sorters-naturell-yoghurt.aspx
Skrivet av Andreas
 - 2012-09-04 11:53
Hur fet är den ryska och är den mycket dyrare?

Det säkraste är nog att du provar själv Simon. :) Eller vem som nu hinner först, jag har en burk turkisk hemma, eventuellt hinner jag köpa en grekisk innan den är slut och då skall jag jämföra dem.
Skrivet av agnetasch
 - 2012-09-04 08:33
Den turkiska o den grekiska yoghurten kanske har bytt smak? Vad kan inte hitta på att hända under drygt fyra år, så länge sedan var det jag jämförde smakerna.
Nu använder jag bara den ryska yoghurten. Den är mildare, fetare o innehåller färre kolhydrater. Dessutom finns den i liten hink.
Skrivet av SimonH
 - 2012-09-03 19:18
Säger inte agnetasch och Amanda mot varandra? Vilken är mildast? Och hur förhåller de sig till matlagningsyoghurt, "vanliga yoghurt", och "vanlig" mild yoghurt? Förrutom att det är mindre fett i "vanlig".
Skrivet av Amanda
 - 2012-06-29 17:20
Jag personligen tycker mera om den grekiska yoghurten, eftersom den i min mun smakar lenare och mildare. Den är krämig och god.
Den turkiska smakar lite mera syrlig och fetare på något vis, fastän det är samma fettprocent. Och den turkiska är lite mera "bubblig". Man ser det på utseendet också att det funnit massa luftbubblor.

Jag brukar äta yoghurten som mellanmål med frukt :)
Skrivet av annamaria
 - 2011-03-07 20:58
Citat från: CZ skrivet 2011-03-07 15:28
Finns ej grekisk yogurt utan yogurt är just turkiska. Sen kan de tillverkas var som helst i världen.

Grekiska mentaliteten är att rofa åt sig från andra kulturer och kalla de grekiskt, t.e.x. kaffe, gyros (köfte, kebab) baklava m.m.


Precis som vi svenskar då  ;)! Pizza, pasta och annat supersvenskt! Det är väl en bra egenskap och ha förmåga att använda andras upptäckter och göra dem till egna. Eller? Oj nu är vi nog utanför ämnet men ändå.
Skrivet av CZ
 - 2011-03-07 15:28
Finns ej grekisk yogurt utan yogurt är just turkiska. Sen kan de tillverkas var som helst i världen.

Grekiska mentaliteten är att rofa åt sig från andra kulturer och kalla de grekiskt, t.e.x. kaffe, gyros (köfte, kebab) baklava m.m.
Skrivet av kurt
 - 2008-05-01 09:47
En sådan mild (smaklös) yoghurt fungerar bara om fetthalten är någorlunda hög, så att fettet bidrar med andra smaker. Annars blir det mera långfil=tapetklister av det hela.
Skrivet av annamaria
 - 2008-04-30 13:21
Tack för detta! Jag fortsätter med den turkiska då.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-30 10:14
Nu har jag köpt o jämfört Lindahls turkiska respektive grekiska yoghurt. Den turkiska fanns i ½l-hink så jag tyckte jag kunde kosta på mig :o
Den turkiska kostar 20.95/l o den grekiska 24.95/l
Den turkiska är mycket mild, typ creme fraiche, man bara anar en liten svag syrlig smak av rabarber(!?)om man känner efter. Mycket god. Ska jag göra romsås på (till Halldins lax) o äta som efterrätt med frukt o bär (eller honung)
Den grekiska är betydligt syrligare(inget för en supersmakare) till tzatziki är den perfekt o till andra syrliga såser men ingenting jag vill ha till efterrätt i alla fall.
Jag kommer att köpa den turkiska i fortsättningen. Dels för den milda smaken o dels för att den finns i mindre förpackningar. Priset är ju bra också ;D 

Annonser

Powered by EzPortal