Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - chepplin

1
Medieavdelning / Ang Hells Kitchen
2011-07-08 21:47
Tycker ni Hells Kitchen US är bra underhållning men överdrivet?
Efter kollat igenom säsong 8 är jag nu ganska less på den amerikanska. Sönderklippt med chockade ansiktsuttryck, massa bråk, skitsnack och påfrestande deltagare med karakteristiskt USA-hybris samt en löjligt överdriven rabiat Gordon..liksom..det är ju inte normalt att bli så djuriskt arg!

I så fall rekommenderar jag Hells Kitchen UK.
Här får man en mer sansad bild av Gordon, mer mänsklig. Här är också hans sidokockar mer involverade i programmet vilket känns kul. Men samtidigt förstår man att det finns en sanning i hans sätt från den US-versionen..dock bara överdriven till max. För det är lika stenhårda krav på vad som går ut och han tappar tålamodet på samma sätt fast mer sansat, samma krav på disciplin i köket och han är lika rått ärlig. Det blir liksom underhållande att se han uppgiven och arg, för man förstår att han verkligen är det..och inte något en producent har sagt till han att vara

YouTuba: Hell´s Kitchen UK S01E01

2

Jag köpte frysta jätteräkor, typ gambas, som var frysta. Tinade dom men det blev aldrig av att jag tillagade dom så frös in dom igen eftersom jag inte gillar att slänga mat.
Är det nån fara att tina upp igen och tillaga dom? Har fått för mig att man inte ska göra det, men är det något problem egentligen?
3
Ja som rubriken säger..någon som varit i San Sebastian och har några materfarenheter som är värda att tipsa om ?
Har teoretisk börjat skissa på en resa dit i september
4
Familjen! Fick nån utnämning i vita guiden som hette Årets Miljö & Stämningsupplevelse. Har länge velat gå dit men först nu blev det av. Bemötandet är välkomnande och avslappnat. Trevlig inredning. Ger en mysig stämning. Coolt golv. Vad åt vi då?

Familjen har alltid en klar 3-rätters som jag tror alltid ligger runt 300 kr-nivån..i detta fallet..295 kr. 2 av trio-sällskapet beställde detta. Vad jag förstår ska hela menyn bestå av "långkok". Som extra tänkte jag beställa in en sak från deras Smått & Gott men blev vänligen informerad om att just denna ingick i 3-rättersmenyn som för-förrätt! Så...

Aptitus:
Pastej på Isterband med rostad lök serveras med surdegsbröd, knäcke och ekologiskt smör
Gott bröd och gott smör. Enkel presentation på smal bricka. Pastejen är fin, syrligt god från isterbanden. Perfekt med rostad lök som serveras till.

Förrät:
Rökt nötrulle med crème på Kvibille gräddädel samt isbergsallad med rostade pumpafrön och kallpressad rapsolja
Köttet mört och bra, inte väldigt övertydligt med röksmak vilket jag tycker bli äckligt. Krämen passade bra till..god ädelost-smak. Dock får man lite hemska flashbacks från en sent fyllekäk bestående av ostsås på Pastavagnen...men det är mitt eget fel. Lite tveksam till isbergssallad först men tycker det funkar rätt bra. Man har valt stora bitar..vilket jag gör det bättre. Denna sallad är väl knappast något som används frekvent inom den moderna restaurang-branschen..just därför känns det rätt kul. Salladen erbjuder väl bara en beska och trevlig konsisten

Huvudrätt:
Brässerad Mowitzkyckling smaksatt med libbsticka och vårlök, puré på rödbetor och brynt smör samt rödbets- och getostcrudité
Kyckling var god...men kändes på gränsen till något torr. Oklart hur denna tillagats? Confit? Rödbetskrämen till är mycket god och snyggt upplagd som en stor läppstiftsmun! Vårlök till tyckte jag var lite besk. Cruditen fanns där man jag minns inte getostsmak

Efterrätt:
Lingonsylt smaksatt med mörk rom serveras med mjölksorbet och krisp på vitchoklad och Mariekex
Perfekt efterrätt för min smak. Fräsch och söt. Underbart god. Härlig syra från lingonen och mjölkighet från sorbet gör den perfekt för mig. Krsipet kunde hoppats för min skull..avskyr vit choklad. Kvällens bästa!

Ja allt som var det helt okej. Speciellt för priset 295 kr. Både förrätt och huvudrätt kunde dock enligt mig erbjuda lite mer men efterrätten gjorde det bra. Servicen trevlig och spontan.
Ett stort minus dock. Två av rätterna blev serverad av en kille som pratade så dålig svenska att man knappt förstod hälften när han presenterade maträtterna och jag ville inte fråga igen eftersom man såg hur stressad och svårt han hade för språket. För mig otroligt konstigt att man låter han presentera maten

Allt som allt ger jag det 7/10. Kommer gå dit igen när ny meny kommer. Prisvärt, avslappnat och i grunden vällagad mat!
5
Så...då har man till sist satt sin fot på Kock&Vin som enligt White Guide rankades som Sveriges 3:e bästa restaurang 2010. Självklart stora förväntningar. Låt oss börja med maten. Jag och mitt sällskap beställde 6-rätters, "Sinnenas Meny", samt ett halvt vinpaket.

1) Ett glas mousserande med tilltugg.
Till detta fick vi serverat ett litet tilltugg serverat på en mörk planka som bestod av jordäckskocka i aska. Snygg presentation. Dock var den lite svår att få upp på gaffeln vilket ledde till att det kom aska på den vita duken. Förundrades över detta..eller var vi bara allmänt klumpiga? Nåväl..helt ok men inget jag wow

2) Amuse - Ångkokt Broccoli med gryn
Ja visst...det är gott med broccoli..snygg var den också. Men lite besviken på aptitretaren som sig kändes lite tråkig och blek. Gryn smakar gryn. Har alltid stora förväntningar på amuser när man är på "fina restauranger" eftersom det är en liten överraskning, ofta med en liten twist. Här uteblev tyvärr twisten..

3) Bröd & smör
Kumminknäcke, surdegsbaguette och ett finskt rågbröd tror jag det sista var. Brödet serverades i en korg. Smöret på en kall sten..snyggt! Otroligt gott bröd och ett underbart smör som var bra tempererat

4) Makrill inlagd i äppelcidervinäger med färskpotatis och frusna pepparrotsskal samt Vänerlöjrom från Hammarö
Otroligt snygg rätt...som krönts med ett ett vackert pepparotsskal. Makrillen hade god vinägersmak. Potatis kom som stomp med brynt smör och dill...svenskt så det förslår men otroligt gott. Diskuterade med sällskapet om pepparroten tog över något. Jag tyckte inte det...pepparrot ska smaka. Å jag gillar det! Mycket bra rätt. Blev på bättre humör!!

5) Tomater från Trollåsen med halstrad pilgrimsmussla och bakad rom samt färsk kummin
Perfekt tillagade med en härlig grillsmak. Har tidigare fått milda besvikelser vid servering av denna mussla. Nu förstår jag varför den är så omtyckt. Kanske inte har överdrivet mycket smak själv men det är något med konsistensen vid korrekt tillagning som gör den så speciell. Till detta serverades också romsäcken som hade bakats, vet ej på vilket sätt. Gott men kunde varit utan det. Tomaterna till enkla och goda. Vid servering pressades färska tomater och saften hälldes på tallriken. Dock gjordes detta bakom min rygg...förundrad igen...

5) Halstrad torsk med vit sparris, rabarber och rostade mandlar
Rakt på sak..den godaste torsk jag ätit! Kanske en av den godaste fiskbiten jag stoppat i munnen. Suveränt gott. Rabarber i två varianter till var intressant! En var inlagd/gravad, och var precis på gränsen till besk..men ändå inte..det var gott beskt Vit sparris till...god..men jag tycker sparris är lite tråkigt.. Helt klart bästa råvaran för kvällen. Till detta serverades ett rosevin!

6) Kalvrygg och rökt tunga från Ormebacken serveras med kål och lagrad Grevé samt spritärtor och brynt kålsky
En rustik rätt med enkel presentation. Kalven var som den ska vara. Tungan mör som pastej..försvann nästan i munnen! Dock kändes detta som den minst roliga rätten. Till detta fick man även blomkål som var omlindad av osten...som sagt..inte den roligaste rätten. Det som dock gjorde det till en minnesvärd rätt var vinet som serverades till. Kommer inte ihåg namnet...men det var det mest annorlunda röda viner jag druckit. Hade en uttalad tjärsmak..på gränsen till rökig. Passade perfekt

7) Påverås Blå serveras med kålrot, senap och mjölksyrade valnötter
Är som sagt ingen anhängare till ost på meny...men här var det ändå lite mer än uppskurna ostbitar med nåt sött. Osten var väldigt god...skulle påstå att det var en grönmögel. Passade bra ihop med krämen på kålrot. Kvällens bästa vin. Kommer inte ihåg namn, distrikt eller druva...men utsökt! Rött var det..haha

8 ) Sorbet och moln på jordgubbar med lavendelskum och smulor av bondkakor
Är ingen dessertmänniska. Men detta var den bästa desserten jag ätit. Sorbeten var underbart "jordgubbssöt"..lavendelskum till funkade bra. "Molnet" var coolt...försvann i munnen direkt och kvar fanns bara smaken av jordgubbe. Bondkakan gav bra crunch. Fick dessertvinet från Bulgarien som jag för tillfället tappat namnet på!..men okej

9) Espresso och kardemumma-kräm
Tror att denna servering, tillsammans med den första plank-aptitretaren, endast kom in om man beställde tex mousserande eller kaffe? Nåväl..denna mini-dessert serverades även den på en sten vilket kändes lite gjort. Dock väldigt god...inget å tillägga egentligen. Härligt gräddigt kardemummigt!


Jaha..då var detta över! Och tyvärr infann sig en mild besvikelse. Förväntningarna var väldigt höga. Jag saknade lite överraskningar, både i rätterna, presentation och matlagningsteknisk väg. Servicen var väl klanderfri men kändes aldrig personlig eller direkt uppmärksam. T ex..amusen var en besvikelse..var ingen direkt smakupplevelse, serveringen bröd & ost kändes fantasilös trots att det var snyggt med stenen, varför gör man slutknorren på en rätt på ryggen på ett av sällskapet? och saknade en rätt som slog undan benen på mig

Maten höll trots allt en hög och jämn nivå, med vissa högre höjdpunkter, t ex torsken och desserten. Vinerna var mycket bra enligt min enkla bedömning..saknar kunskap på djupare plan för att utveckla vinerna mer..

Kalaset gick på 1500 kr/person inklusive ca 10 % dricks. Tillägg kaffe och mousserande. Bra med halvt vinpaket..räcker gott och väl...har ingen önskan att bli berusad på ett sådant här ställe. Bilder finns om nån vill se dom

Betyg 7/10
Oklart om jag kommer gå dit igen. Det dröjer i allafall ett tag
6
Åt 6-rätters avsmak med tillhörande vin.
Har bilder till varje rätt. Om någon har intresse av detta så maila

1) Bröd och smör
Serverades 5 sorters: Bröd smaksatt med rostad lök, smaksatt med dill, vanliga ciabatta, smaksatt med kastanj samt hårtbröd smaksatt med kummin. Rostad lök och dill var bäst! Lök-brödet smakade verkligen rostad lök och dillbrödet påminde om dillchips fast i brödfrom, kanske inte låter som nåt bra men det var det verkligen. Ciabatta å kastanj varken bu el bä. Hur smakar egentligen kastanj? Hårdbrödet var väl okej men jag har aldrig varit imponerad av "hemlagat" sådant..å inte heller denna gången.
Smör var hemkärnat enligt servitören. Dock för hårt vid servering

2) Amuse
3 varianter av fänkål. Ett skum/soppa på fänkål, mustig och god! Sen en lax som jag tror var gravad/marinerad med fänkål - helt ok. Under laxen inlagd fänkål - inget direkt minne av den förutom att det smakade...fänkål

3) Inkokt röding med pepparrotscrème och forellrom
Snygg rätt. Vinet till var super!..om jag minns rätt så var det en Riesling av Keller, mycket mineraler. Rödingen var perfekt och tillsammans med pepparroten blev det ännu bättre. Pepparroten var lagom pepprig, nog lite beroende på att den kom tillsammans med grädden. Gillar egentligen inte fiskrom i alla dessa olika varianter men här var det gott
Mitt bordssällskap gillade denna rätten bäst efter avklarad middag

4) Halstrad havskräfta och kaninkorv i vit bönsoppa med svart tryffel
En underbart mustig bönsoppa. Kvällen bästa rätt för min del i all sin enkelhet. Bönorna perfekta och smakrika..gott med tryffel. Hade klarat sig utan havskräftan och likaså korven. Kräftan var dock perfekt, sådär spänstigt mör. Korven god men lite äckig konsistens, det "sprack" lite för mycket i munnen å innehållet lite för löst. Vitt vin som även det var gott, lite "fetare"

5) Pocherad piggvar med spenat, körvel- och ostronvinaigrette samt potatispuré
Ett ostron följde med..bedömde även det som pocherat. Körde hela ostronet direkt i munnen. Njae..gott men jag föredrar nog dom råa. Piggvaren ja..första gången jag åt denna fisk. Var lite skeptsik när jag fick in den..tryckte på den med gaffeln..kändes seg..var rädd för att den skulle vara kass. Men nej..perfekt.härligt köttig, fet och god. Spenaten till smakade mer spenat än vad jag nånsin får till det hemma, tror bara den var typ stuvad. Syrlig vinägrett runt fisken
Till detta serverades en potatispure med brynt smör. Självklart god och smörigt krämig. Gott med brynt smör i pure, ger det lite nötsmak. Vi kunde dock varit utan detta, fisken klarade sig bra som den var. Men det e ju gott med potatispure. Vitt vin till, inget minne förutom att det var gott. Piggvaren blev den enskilt bästa råvaran denna kväll

6) Vaktel med selleri ecresse och selleri crudité serveras med bakade smålökar
Rätten presenteras innan den var tillagad vilket var annorlunda. Servitrisen kom in med en minigryta där vakteln låg tillsammans med kryddor och visade upp den. Vet dock inte om det var just den vakteln någon av hos fick på bordet. Sellerin var god men jag gillar inte selleri så mycket. Följde även med ett konfiterat vaktelben - helt ok. Kvällens första röda vin. Dock var både rätten å vinet en liten besvikelse. Det fattades något i rätten för att den skulle bli bättre. Köttet var ju perfekt men ja..jag vet inte..nådde inte ända upp

7) Svenska ostar med säsongens tillbehör
3 svenska ostar, kommer inte ihåg deras namn eller ursprung.
En blåmögel som beskrevs Stilton-hållet, en kittost och en som beskrevs som en camember. Serverades med fikon inkokta i portvin. Kvällens besvikelse. För det första tycker jag det är tråkigt att ha ost som en fast rätt på avsmakningsmeny. Kan vara ett tillval istället. Sen fastnade jag inte för nån av ostarna. Blåmögeln var så skarp att jag knappt kunde äta den. Dom övriga två var väl okej men inget speciellt.
Dock var vinet till kvällens bästa! Om jag minns rätt så var det ett Alsace-vin, kommer inte ihåg druvan, som inte hade fått mogna klart, kraftigt men ändå söt. Dock inget uttalat dessertvin enligt servitris. Helt sjukt gott

8) Predessert
En ananassorbet på kokos med ett korianderfrö-skum. God och frisk. Gillar sorbet å gillar ananas så det blev automatiskt bra. Alla vid bordet tyckte det smakade lavendel men det sa inte servitrisen nåt om

9) Fattiga riddare med chokladsorbet och varma körsbär
Fattigare riddaren var god..sockret var gott karamelliserat å god kanlesmak. Den var även sådär god fettig. Dock tyckte jag varken körsbären eller chokladsorbeten passade ihop med riddaren. Kände spontant något med vanilj hade varit bättre. Glassen i sig var dock god. Körsbären för spritiga för min smak. Ett dessertvin som jag inte minns namnet på

10) Konfektyr
äpple/citrus-marmelad, turkisk, hallon i mandelmjöl

Ja..vad säger man då!
Kvällen var trevlig! Maten var god, började väldigt bra för att sen sjunka lite tyvärr. 3 superrätter! Servicen var bra, lite nervös ibland och stressat. Det var fullt i restaurangen. En sak jag dock kan störa mig på, vilket är en bagatell självklart, men likaväl, är när det vid till exempel 6:e serveringen kommer in en annan servitris å serverar maten. Vet inte varför men jag hänger upp mig på det.
Inredning hade mer att önska.
Kalaset kostade ca 1700/person med ett glas mousserande innan. Jag ger det allt som allt 7 av 10. Kommer inte gå hit igen inom den närmaste tiden. Inte för att det var dåligt utan för att det finns mycket annat å prova i Göteborg!

Och nu är Kock & Vin bokat...skyhöga förväntningar
7
Restauranger / thai eller kina i Gbg
2010-04-14 22:19
hej gott folk!

Efterfrågar en Kina- eller Thairestaurang i Gbg! Problemet med denna sorts restauranger är att det ofta blir som en kedja fast det är privata restauranger...typ samma rätter och allt smakar likadant mer eller mindre. Detta är ju bra på ett sätt eftersom man vet vad man får och det är alltid likadant, lite som taco..:-)

Så är det nån som har ett tips på nån som sticker ut lite?

8
Igår åt jag på Sjöbaren i Haga. (www.sjobaren.se)Vi var 2 personer och åt varsin för- och huvudrätt. Restaurangen var så gott som full när vi kom in lite efter 19.00. Fick ett tvåmannabord brevid ett större bord. Jag har svårt för när bordet står för nära varandra. Tycker det är störande att höra andras sällskaps diskussioner samt lite obekväm när någon annan sitter en halvmeter ifrån mig. Nåväl..

Vi fick menyn direkt när vi sattes oss ner. Extremt stora menyer! Inte vad gäller innehållet utan rent storleksmässigt!! Menyen innehöll 5 förräter, 5 huvudrätter, 6 klassiker + 4 desserter. Efter en stund kom brödet in. En ganska tråkig baguette-historia med smör. Fick intrycket bake-off men inget jag är säker på. Sen dröjde det ganska länge innan beställning fick göras. Jag är som sagt inte kräsen när det gäller vänta men jag reagerade i detta fallet.

Till förrätt äter jag Tonfisktartar med avrugakaviar därtill, konfiterad äggula och gremolatacrust 139:- och mitt sällskap äter Sjöbarens fisksoppa med vitlöksbröd 79:-.
Min förrätt serveras i en djup tallrik vilket förvånade mig lite. Hade också förväntat med äggulan som en hel äggula men upptäcker sen att äggulan ligger runt tartaren. Dock smakar det super. Tonfisk är härligt gott rå...passar bra ihop med äggulan och den salta kaviaren. Kan dock inte urskilja gremolatan direkt. Ger den 4/5 av. Fisksoppan fick 3,5/5

Till huvudrätt äter jag Lardolindad odlad torskrygg med tryffelkokt vitkål, smörstekt Karljohansvamp samt rödvinskaramell och mandelpotatispuré 269:- och mitt sällskap Pocherad havskräftsfylld laxroulad med sautérade morrötter, musselsmörsås samt syrad dill och rattepotatis 245:-
Min huvudrätt är en besvikelse. Lardon ser jag ingen skymt av och inte heller smak av, vitkålen smakar inte tryffel samt har ett tråkigt brunt utseende som påminner om brunkål, svampen är vidbränd, rödvinskaramellen känns felplacerad och potatispuren saknar krämighet och smörsmak. Fisken i sig är väl tillagad..kanske lite för länge på spisen/ugnen. Detta är den dyraste rätten på menyn. Betyg 1/5. Laxrouladen fick 3/5

Jag drack en öl till och mitt sällskap som inte gillar vitt vin bad om ett glas rött och fick som förslag Husets vilket i detta fall var Drosty-Hof. Servitrisen var helt ok. Ljudnivån var besvärande hög. Mitt sällskap gjorde det hela till en trevlig kväll ändå

Jag kommer inte gå dit igen. Möjligtvis för tonfisktartaren. Betyg 2/5
9
Under lördagen besöktes Krakow (http://www.krakow.nu) och som namnet antyder ska det vara inriktning på polsk mat. Vi var 8 personer och kom till en så gott som full restaurang.

Vi får menyer snabbt och beställer öl. Var lite besviken på ölutbudet..upplevde det som att det var mer öl på menyn på internet än vad det var i den riktiga menyn. Fatölen var 1795 i ljus å mörk lager-variant. Dom har något som jag saknar på många andra restauranger, vilket är "småglas" i detta fall 0,2 l. Det fanns även 0,4 0,5 & 1,0. Gillar öl i mindre glas. Två av sällskapet beställer 1 liters-varianten. Jag beställer en av varje..en mörk å en ljus 1725 i 0,2-storleken. Det blir en besvikelse. För det första serveras ölen i vinglas och för det andra så är ena glaset helt utan skumantydning. Detta kan bero på dåligt rengjorda glas. Ölen är även något blaskig!

Maten blir dock bättre. Till förrätt tar jag Sill på polskt vis (m. gräddfil, lök, äpple o. ägg) 55:-. Det var en ordentlig bit sill, dvs inga mindre bitar utan en hel bit. Serverades på stekt rågbröd med gräddfil-sås, 2 halvor ägg samt meningslös utsmyckning med tomater & gurka. Sillen var väldigt god, matig och "mör" och såsen var god till. Gillade att man fick en stor bit. Perfekt som en ordentlig förrätt tillsammans med öl. Det negativa var dock att ägghalvorna var kokta för länge så att det anades en grönaktig ton runt gulan. Det ser inte så inbjudande ut. Kan detta kanske även bero på att äggen legat för länge i kylen?? Men som sagt..förrätt 4/5. Prisvärd och god i sin enkelhet.

Huvudrätt blir en Zigenarplätt (potatisplätt, välkryddat köttragu, sallad, gräddfil) 149:-
Ragun var otroligt mör med smak av tomat. Potatisplättarna var väl nja sådär. Ganska smakklösa och tyckte det passade dåligt med en ragu. Men e det så i Polen så e det så! Rätten var god men lite tråkig. Huvudrätt 3/5

Min kompis beställde in en Bigos a` la` Prinsessan Lillian vilket bestod av en surkålsgryta med olika köttsorter i rågbrödskal. Finns en berättelse om den maträtten på hemsidan. En annan beställde Golonka a` la` Krakow (lättrimmad kokt fläsklägg, stuvad surkål, potatis, pepparot) 149:-. Han var mycket nöjd. Smakade köttet som var väldigt mört och riktigt gott salt!

Servicen var helt okej men lång väntetid. Tog säkert 20 minuter innan vi fick beställa. Under beställningen så informeras vi om att det kommer ta lite tid med maten. Vi frågar hur länge men hon kan inte ge exakt tid. Det tog ca 30-40 minuter för huvudrätterna. Dock fick alla maten samtidigt. Jag anser att om man blir informerad att maten kommer ta tid så har servicen gjort sitt jobb. Har egentligen inga problem med att vänta på maten..speciellt inte om man blir informerad om det.
Inredningen var väl inget å säga om. Ingen aning om dom försökte ge nån polsk känsla.

Betyg 3/5. Kan tänka mig att gå dit igen. Har bilder om ni vill se..skicka meddelande
10
Restauranger / Mat & öl i Prag?
2009-11-30 17:30
Ska till Prag över nyår!

Har någon nåt tips på trevliga matställen? Prisläge spelar egentligen ingen roll..gärna något utanför turist-mainstreamen!
Allt från finare restauranger till budgetalternativ, gärna nåt med inhemsk tjeckisk mat(vad det nu är?)

Att ölen e bra i Tjeckien är ju allmänt känt...men gärna tips på trevliga ölställen med inhemska produkter!

tackar tackar på förhand
11
ja...standard e väl är att antingen lägga ner ägget i kokande vatten eller låt äggen koka upp i vattnet..men..

är det nån som har hørt att man kan koka ägg genom att ha en mycket lägre temp på vattnet, knappt sjudande och att ägget istället får ligga i mycket längre? Detta ger då en väldigt krämig ägggula (3 g i det ordet??..nja!)

Nån som vet något?
12
Restauranger / Esperanto 30 sept..
2009-09-11 19:25
Ja som rubriken antyder så blir det ett besøk på Esperanto eftersom vecka v 40 kommer spenderas i huvudstaden.
Ni som varit där..hur var er upplevelse? Menyn lät ytterst spännande..som t ex "En hint av höst via pumpa".
Jag får intrycket att dennn restaurang lite åt det excentriska hållet?..nån som håller med om det?
Ja i allafall...det ska bli spännande!

Tänkte även besøka Djuret som är Leijontornets bakficka..någon som har erfarenhet från den? Låter som ett intressant koncept...ett djurs olika styckdelar i samma meny. Från den 14 sept är det spädgris/unggris som gäller!

Någon som har nåt annat sjyst tips på bra restaurangupplevelse..och det behøver absolut inte vara i någon lyx-klass!

Annonser

Powered by EzPortal