Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Snötrollet
 - 2017-10-17 16:56
en av de givna ingredienserna som man med fördel kan laborera med:
honung istället för socker  (Se upp så du inte handlar sådan ful-honung som är prutad med socker, bäst är lokal biodlares så man inte får något oknytt i )
smaksätt med Pilsner gärna mörk sådan typ Porter eller liknande.
sedan är det alltid lite kul att variera med Olivolja.
Skrivet av Tommy T
 - 2015-02-23 11:46
Prova gärna lingonsylt

Tommy T
Skrivet av Nea
 - 2014-12-03 12:48
Kanel är gott att ha i
Skrivet av ena
 - 2009-04-05 19:10
äpple, citron och rosmarin blir det ofta till focaccian...

gärna äpplemos i lite grövre bröd för sötma o smak, allra helst osötat äpplemos om man kan få tag i det...

torkade/förvällda nässlor ger en spännande smak o härlig färg...

en massa örter i brödet till soppan (blanda o ge :) här blir det ofta persilja/basilika/timjan)
Skrivet av Sara W
 - 2009-03-30 13:22
När jag bakar focaccia smaksätter jag med citron/rosmarin eller soltorkade tomater/basilika. Inte dumt med prosciutto, parmesanost och oregano, gärna i styckbröd till en god sallad eller pasta. Har smakat en grövre limpa som var smaksatt med rabarber och rosmarin. Just den kombinationen var kanske inte min favorit, men rabarber i bröd var helt otroligt gott och det blir det här när rabarbern mognat.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-20 16:31
Hur mycket riven morot tror ni man skall ha till en ½liter degvätska deg? Skall man minska lite på degvätskan då tro?

--

Provade kardemumma som Mickan föreslog i brödet jag bakade igår, okej blev det. Får se vad barnen tycker om den brödsmaken.
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-15 14:59
Jag bakar ibland fullkornsbröd med kanel, koncentrerad äppeljos och russin.
En nybakt smörgås med mild ost eller färskost blir nästan som kaffebröd, fast nyttigare.
När jag är i USA äter jag alltid rostad cinnamon-raisin bagel med cream cheese, något som jag är mycket svag för.
Vilket år som helst ska det bakas sådana bagels hemma.

En annan trevlig "brödkrydda" är maltsirap. Ger härligt bruna och fylliga bröd, gärna i kombination med solrosfrön.
Maltsirap ska inte kombineras med surdeg då de motverkar varandra. Vanlig jäst är bättre i detta fall.

Vill man däremot baka surdegsbröd med råg så rekommenderas honung som krydda, det förstärker den goda rågsmaken.
Skrivet av linnwegemo
 - 2009-03-14 23:39
Jag brukar mosa mogna bananer och röra ner dem efter att jag rört ut jästen. Man får ta ganska rejält med banan om man vill ha någon smak och så får man ju minska lite på vätskemängden.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-14 23:00
Linnw: Hur gör du med bananen då? Mosar i degen? Mogna eller gröna? Sugen på att prova blev jag.

--

Idag bakade jag grova frallor med bulgur som blivit över. Luftiga och goda men inte smakar bulgur mycket inte...
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-12 20:21
Jag gillar faktiskt kardemumma i halvgrovt bröd.
Skrivet av linnwegemo
 - 2009-03-12 11:19
Banan är gott i bröd! Jag brukar göra grahamsbullar med lite banan i. Det blir lite sötare än vanligt.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-12 10:21
Roffekock: Ägg är gott och roligt i bröd! Tack för påminnelsen!

PerG & Per: Tackar!

Hur tror ni banan skulle fungera? Äpple i tunna skivor?
Skrivet av Per
 - 2009-03-12 07:32
Aprikoser, russin, nötter....
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-12 06:10
Det finns väl inga regler för vad man inte kan ha som smak i sitt bröd,men jag tänker på rostade pumpa kärnor. Att rosta sina brödkryddor är bra och förstärker smaken.

Att baka in helt ägg i sitt bröd nu till påsk är ju fräkt. ;D

/rolf
Skrivet av PerG
 - 2009-03-11 23:47
Fänkål också...

Annonser

Powered by EzPortal