Östgötsk mat

Startat av jajjaselin, 2011-08-25 10:38

Föregående ämne - Nästa ämne

jajjaselin

Hej gott folk!

Ska göra en kokbok i skolan som handla om Östgötsk mat. Skulle därför uppskatta förslag på sådanna rätter.

Väl mött ;D

Andreas

Välkommen till Matforum!

I en gammal correnartikel står att grönärtsoppa varit den tidigare östgötska nationalrätten men att det nu är  oaggmunk med lingon och fläsk. http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=4812109 Dessutom står där att det finns en bok som heter Östgötamat, där borde det finnas en del att ta av.

Men det måste vara jätteknepigt hitta speciellt många rätter som är speciella för Östgötland, finns inte det mesta överallt i hela Sverige?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal