Kan ge ett urval av hela mailet, var väldigt mycket information jag fick .
____________________
"På den svenska marknaden är Tamahagane ett relativt nytt varumärke på kockknivar med de har snabbt växt från första modellen som var 3-Ply Steel till att utökas med Kyoto, San och San Kyoto. Därför har man inte sett dem så mycket - varken i media (med modifikation; Agenturen marknadsför dem hårt) eller i tester.
I Japan har originalmodellen funnits länge - och nu på de senaste två, tre åren har knivtillverkaren alltså utökat med mer exklusiva modeller. Varumärket tillverkas av och ingår i företaget KATAOKA & Co portfölj som även innehåller de för Sverige i stort sett okända knivvarumärkena Brieto, Nihonkou samt mer för livsmedelsindustrin framtagna Master Cook i Molybden Vanadiumstål och budgetvarianten "Mild Cut 2000" (inget vidare namn det där sista...hehe...). Knivarna tillverkas av Shitada Factory, Sanjo City, Niikata. Företaget bildades 1958 och omsätter dryga 30 000 000 ¥ per år.
Som kniv räknat håller Tamahagane hög kvalitet; centrumstålet är ett extra hårt VG-5 stål - kanske inte Hi-End som är VG-10 Hitachi Gold men trots det ett riktigt bra centrumstål - vilket omges av SUS410 stål som är relativt mjukt. Detta ger kniven extremt bra styrka. På Kyoto modellen och San Kyoto ligger 63 lager SUS410 i en otroligt snyggt damaskerat design. Handtaget i 18/8 har inspirerats och utformats som bambu i serierna 3 Ply Steel och Kyoto där sistnämnda har borstat handtag. Serien San har brunt Pakkawood handtag och San Kyoto har ett handtag av Micarta."
____________________
Har nu fått hem kniven, visserligen har jag inte väldigt mycket erfarenhet av kockknivar eller av knivar i övrigt, men nog tycker jag kniven är extremt vass!.
____________________
"På den svenska marknaden är Tamahagane ett relativt nytt varumärke på kockknivar med de har snabbt växt från första modellen som var 3-Ply Steel till att utökas med Kyoto, San och San Kyoto. Därför har man inte sett dem så mycket - varken i media (med modifikation; Agenturen marknadsför dem hårt) eller i tester.
I Japan har originalmodellen funnits länge - och nu på de senaste två, tre åren har knivtillverkaren alltså utökat med mer exklusiva modeller. Varumärket tillverkas av och ingår i företaget KATAOKA & Co portfölj som även innehåller de för Sverige i stort sett okända knivvarumärkena Brieto, Nihonkou samt mer för livsmedelsindustrin framtagna Master Cook i Molybden Vanadiumstål och budgetvarianten "Mild Cut 2000" (inget vidare namn det där sista...hehe...). Knivarna tillverkas av Shitada Factory, Sanjo City, Niikata. Företaget bildades 1958 och omsätter dryga 30 000 000 ¥ per år.
Som kniv räknat håller Tamahagane hög kvalitet; centrumstålet är ett extra hårt VG-5 stål - kanske inte Hi-End som är VG-10 Hitachi Gold men trots det ett riktigt bra centrumstål - vilket omges av SUS410 stål som är relativt mjukt. Detta ger kniven extremt bra styrka. På Kyoto modellen och San Kyoto ligger 63 lager SUS410 i en otroligt snyggt damaskerat design. Handtaget i 18/8 har inspirerats och utformats som bambu i serierna 3 Ply Steel och Kyoto där sistnämnda har borstat handtag. Serien San har brunt Pakkawood handtag och San Kyoto har ett handtag av Micarta."
____________________
Har nu fått hem kniven, visserligen har jag inte väldigt mycket erfarenhet av kockknivar eller av knivar i övrigt, men nog tycker jag kniven är extremt vass!.