Frukt i maten?

Startat av bryggens, 2008-08-10 08:01

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Sagogryn som har blivit så poppis igen....jag tror inte jag har ätit det. Men det låter så gulligt gott på något vis.

Lisa H

Allt med gryn i påminner om risgrynsgröt = oätbart.
Men visst låter det gulligt.
Likadant med Tomtegröt, låter gulligt med.
Tyvärr är det ju då totalt hiskeligt läskigt!!  ;D

annamaria

Jag älskar Risgrynsgröt - det finns till och med en hel Risgrynsgrötstråd här på matforum  ;)

Lisa H

Jag blev bjuden på en risgrynskaka med russin i samt glöggsås spetsad med nån slags sprit, svartvinbärslikör kanske? Många tyckte det var jättegott.

Jag åt såsen och russinen, kakan låg fint kvar på min tallrik.  ;D

agnetasch

Sagogryn liknar ingen annan sorts gryn. Tänk er små minimaneter i en klatt grodyngelgelé; där har ni sagosoppa.
Förr gjordes sagogrynen av stärkelse från sagopalmen , nu är det tydligen bara potatisstärkelse som gäller. Så gör en klumpig o dålig saftkräm på potatismjöl så har du en sagokräm. Glöm inte att stoppa i lite russin i också ;D

Rasmus

Citat från: agnetasch skrivet 2008-08-14 10:51
Nej, snälla, inte russin! Sillbullar med korintsås, korintkakor o sagosoppa med russin. Suck. Ni ungdomar vet inte vad ni sluppit äta :D


Haha, korintkakor har jag faktiskt ätit, och kan inte påstå att det var särskilt gott, men du har rätt i övrigt. De andra rätterna skulle jag knappast äta.
Men det innebär ju inte med automatik att russin inte passar i mat.
Jag lagar en hel del mat inspirerad av t ex nordafrikansk matlagning och där är russin en mycket vanlig ingrediens (i t ex couscous). Men jag använder dem även i sallader och många andra slags rätter.

agnetasch

Rom-russinglass kan jag faktiskt stoppa i mig nån gång ibland :o

bryggens

Jag undrar om inte det är så att ni som tycker om frukt i maten också är lite av "vad gjorde du för gott senast" typen, ni gillar det söta.
Fast jag måste erkänna att det kan vara gott med ett sötpotatismos till t.ex kalkon, även om sötpotatisen gör att moset blir lite sött.
Bakat däremot kan ju innehålla frukt, men kaffebröd är ju inte direkt mat.
Sen har vi ju detta okynne med alla nötter och liknande i bröd, fast det är ju lite OT här.
Kanske en ny tråd?

Rasmus

Bryggens:
Jag kan inte påstå att jag har nånting mot sötma i allmänhet, och visst, jag äter gärna bakverk. Men därmed inte sagt att jag äter saker bara för att det är sött. Jag äter aldrig godis eller saker som innehåller sötningsmedel, och äter i själva verket betydligt mindre socker än jag skulle tro att de flesta personer gör.
Och nötter i bröd använder jag gärna, så uppenbarligen har du och jag vitt skilda uppfattningar om vad som är gott, och om hur mat "bör" vara. För min del tycker jag det är fullständigt onödigt att begränsa mig och sätta upp "regler" för när olika ingredienser får användas.

Hasse

Men diskussionen handlar väl inte om regler, utan om vad man tycker om, helt enkelt. Jag gillar inte banan i gryta t.ex. medan andra älskar det. Konstigare än så är det väl inte?

bryggens

Citat från: Hasse skrivet 2008-08-15 17:24
Men diskussionen handlar väl inte om regler, utan om vad man tycker om, helt enkelt. Jag gillar inte banan i gryta t.ex. medan andra älskar det. Konstigare än så är det väl inte?

Precis så menar jag, det är frågan om huvudrätter, inte för; eller efterrätter eller typ kaffebröd.
Tittar man i gamla kokböcker så finns där inte så mycket frukt i själva maten utan den kom oftast i desserten.
Jag måste erkänna att jag gjorde ett försök med gädda fylld med jordgubbar och ansjovis.
Det var en rysare. En ruggig rysare.

annamaria

Det var nog kvällens bästa - jordgubbar i gädda. Vilken kombo! Det låter rent ut sagt förfärligt. Men det är väl ändå det bästa med matlagning - det blir alltid ett äventyr. Man lär sig av sina misstag.

syntetica

det är jätte gott att steka potatis och äpplen tillsammans :D

Romarin

Till lax i ugn gjorde jag häromveckan en jättegod sallad. Rårivna morötter med granatäpple. Syrligt, gott och nyttigt!
Klassisk och god sallad är annars rivna morötter och rivet äpple. För att rivna äpplen inte ska bli trist bruna så stänk över några droppar citron.
:)

Mickan

Granatäpple är ju jättegott. Prova i bulgur tillsammans med nötter av något slag, kanske ruccola och servera till fläskfilé. Lätt att göra mycket och ger bra matlådor. Granatäpple passar fint till ankbröst också.

Fräst äpple till fläsk! Mmmm...
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal