Jag kör ofta "fast". Lagar jag en pasta blir det oftast med kyckling, bacon, grädde... sen ibland soltorlade eller oliver eller kapris.. Men just kyckling, bacon och grädde. Vilken pastasås lagar ni oftast? Har ni också stammisingredienser?
någon form av ost hamnar oftast i mina pastasås... och så creme fraiche :)
kyckling är ju också rätt vanligt men beror mest på att det är det kött sonen gillar mest... få han välja blir det kyckling, spenat, fetaost, creme fraiche o vitlök *S*
vitlök, vitlök och ännnu lite mer vitlök ;)
Senast igår gjorde jag min favoritsås.
Man bryner zucchini och morötter. Sedan tilsätter man grädde och rikligt med messmör (inget jag tycker om på smörgåsen, men i såsen är det supergott). Sedan kryddar man bara med salt och vitpeppar.
Enkelt och gott!
Annars kan du bryna morötter i smör och currypasta, varpå du tilsätter hackade tomater och soltorkade tomater. Sedan tillsätter man ketchup, chilisås och grädde och låter det puttra. Smaka av med salt och curry.
Hoppas dessa recept kan vara till någon nytta!
Tomat, vitlök och silverlök är tre ingredienser som jag alltid har med när jag gör en tomatbaserad pastasås. Sedan varierar jag med saker som morot, selleri, örtkryddor, chili, svamp och annat gott.
Någon sorts ädelost, matlagningsgrädde och champinjoner. Till det blir det oftast kyckling.
Det här var bra för mig!
Ska testa en med ädelost, en med spenat och feta, en med currypasta (messmör vågar jag inte ge mig på... huuu tycker smaken är obehaglig:)), en med silverlök, vitlök, tomat och en med bara vitlök, vitlök och vitlök ;)
Om jag måste välja tre ingredienser blir det tomat, vitlök och basilika.
De tre vanligaste för mig tror jag är salt, peppar och olja :)
Pastasåser med bacon eller grillad kyckling tycker jag är cool - eftersom jag ofta vill att det ska gå snabbt när det är pasta på g.
Tomat, purjolök o champinjoner.
Fast det har jag visst i allting så det är inte specifikt för pastasåser :D
Jag har nästan alltid matlagningsgrädde, champinjoner, skinka och någon mögelost. Broccoli är vanligt förekommande också :-)
Kantareller och bacon helt klart. Så riktig grädde. Å Smör.
Haha inte direkt nyttigt - smör, grädde och bacon ;) Men attans goda saker! :)
Förr gjorde jag ofta pasta med bacon och keldas ostsås samt broccoli, men numera brukar jag ofta bara ha tex räkor, chili, vitlök och olivolja.
(lätt)créme fraiche, soja och svartpeppar funkar till allt!