Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2009-08-14 23:00
Även i Danmark finns det fyrkantig påläggskorv typ "spejepölse"

/rolf
Skrivet av Mickan
 - 2009-07-02 14:25
Det ante mig att mitt fädernesland har fyrkantig korv!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-02 09:39
Jag har hittat fyrkantig korv! Landjaeger från Österrike:
http://www.alpruf.com/cms/index.php?page=009-snacks-2
Skrivet av Andreas
 - 2009-07-02 09:28
Fast i Usa har de visst något som heter sausage patties som är väldigt snarlikt square sausage, förutom att sausage patties är runda:
¤ Purnell's Old Folks Country Sausage Patties http://www.youtube.com/watch?v=wN234If85HY
¤ Homemade Sausage Patties http://recipes.howstuffworks.com/homemade-sausage-patties-recipe.htm

Så apropå hamburgerlik korv, det verkar som att så snart något innehåller griskött och smakar korvaktigt så kallas det korv..?

Men någon fabrikstillverkad fyrkantig korv i skinn av typ tjock vahettere-grillkorv har jag inte lyckats hitta. :(
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-01 15:53
Citat från: Andreas skrivet 2009-07-01 12:47
http://www.rampantscotland.com/recipes/blrecipe_sliced.htm tydligen kallas det även "Lorne sausage" och det verkar enkelt att göra, fast att steka dessa i skivor tycker jag egentligen låter mer som nåt slags hamburgare än korv..?

Det måste vara den "korven" som har exporterats till USA, rundats till lite o infogats i Mcdonalds läckra frukostkoncept ::)
Skrivet av Hasse
 - 2009-07-01 15:05
För att inte halka utanför ämnet, fortsätter jag diskussionen om fotografering i vår fototråd.

http://matforum.nu/index.php?topic=1882.msg33261#msg33261
Skrivet av Sweber
 - 2009-07-01 13:43
Anreas, det var ju en utmaning som heter duga. ;D
Skrivet av Andreas
 - 2009-07-01 12:47
Mickan: Googlade lite på square sausage och hittade det här receptet http://www.rampantscotland.com/recipes/blrecipe_sliced.htm tydligen kallas det även "Lorne sausage" och det verkar enkelt att göra, fast att steka dessa i skivor tycker jag egentligen låter mer som nåt slags hamburgare än korv..?

Hasse, Agneta: Jo, såna där hot dogs/vaccade lågpriskorvar är ibland inte långt ifrån fyrkantiga men samtidigt alldeles för ojämna för god stekyta ändå. :(

Hasse, Sweber: Jag har anat att ni bägge gillar att fotografera, är det teoretiskt möjligt att få en hyfsad bild av en vattendroppe i flykten med en vanlig kamera?
Skrivet av Hasse
 - 2009-07-01 12:28
Sweber, jo jag var kanske lite väl kategorisk med vattendropparna, men deras form påverkas av luftmotståndet. Sedan exakt hur stor betydelse detta har på en liten vattendroppe, vet jag inte.

Men om man har tillgång till en flaska genomskinligt schampo går det bra att göra ett experiment. Om man vänder flaskan upp och ned så kan man studera formen på de "luftdroppar" som sakta rör sig uppåt genom det trögflytande schampot. Dessa är tillplattade på ovansidan och aningens utdragna på undersidan. Kanske inte precis formen av en stiliserad droppe, men dock.  :)
Skrivet av Sweber
 - 2009-07-01 12:02
Hasse, jag har för mej att jag läst någonstans att droppar inte är droppformade utan att det är en myt. En droppe som lossnar från tex en istapp är droppformad på grund av att det just brutit sig lös från tappen med efter en viss tid så antar den en sfärisk form. Kan detta stämma?
Skrivet av Hasse
 - 2009-07-01 11:53
Citat från: Andreas skrivet 2009-07-01 10:14
Hasse: Tror du inte att även om korv varit fyrkantig av naturen så hade vi försökt göra den rund, nästan allt mäniskan designar är ju mer eller mindre avrundat (med undantag av volvo 740)?


Jo då, helt säkert. Design ska det vara och varför göra det enkelt för sig när man kan krångla till det[1].   :)

Citat från: agnetasch skrivet 2009-07-01 10:44
När man tittar på billiga hot dogs så undrar man ju nästan om dom inte är fyrkantiga ;D


Det har slagit mig också. Om man stoppar korvskinnen löst och sedan lägger dem tätt, tätt i stekpannan så borde det gå att få till kantiga korvar. Eller så får man väl köpa lågpriskorven som legat och trängts i sin vakuumförpackning.


[1] http://www.turningtorso.com/
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-01 11:31
Förlåt 8)
Skrivet av Tom
 - 2009-07-01 11:12
En så underbart inspirerande vacker bild och så fruktansvärt många minuter kvar till lunch  :'(
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-01 10:44
När man tittar på billiga hot dogs så undrar man ju nästan om dom inte är fyrkantiga ;D
Skrivet av Mickan
 - 2009-07-01 10:21
Korven åts stekt, hade väl måtten 6*4 cm om jag minns rätt. Det borde vara lätt att göra en korvsmet och baka av i ugnen i en terrinform eller avlång bakform. Man får väl låta den svalna och sedan steka till den i snygga skivor. Bra pris på färs den här veckan?

Annonser

Powered by EzPortal