Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Tobias
 - 2008-04-28 16:42
Har bara ätit tortiglionin. Tycker den är bra och god. Väldigt lik De Ceccos, som jag tipsade om förut.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-28 10:51
Är den god?
Skrivet av Tobias
 - 2008-04-27 15:56


Zeta har en ny serie med pasta nu. Hela 16,5 gram (!) protein per 100 gram. Gjord på kronosvete, som tydligen ska vara en av de bättre sorterna.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-25 10:12
Jag har provat att laga själv också, men det hjälps inte, det är något med konsistensen jag inte kan med.
Men jag lever lycklig ändå; då slipper jag joxa med pastatillverkning utan kan koncentrera mig på såsen till min "lättköpta" pasta :D
Skrivet av Tobias
 - 2008-04-24 19:43
Men. Du kan ju inte avfärda färsk pasta om du inte provat hemlagad. Många ägg ska det vara också.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 18:33
Nej, jag kan inte lära mig tycka om färsk pasta. Tidigare, när trenden var att man bara skulle äta färsk pasta, gjorde jag flera uppriktiga försök. Olika sorter o fabrikat, med o utan sås. Men nej, jag återgick hela tiden till min goda, torkade, al dente-pasta. Nu gör det ju inte ont heller att den är billig ;D
Skrivet av Dennis-Kock
 - 2008-04-24 14:08
Citat från: agnetasch skrivet 2008-04-24 13:09
Tänk bort pastasåsen, den köper jag inte (den råkade bara vara med på bilden) Pastasås gör jag helst själv, men inte pasta eftersom jag tycker färsk pasta smakar, som jag uttryckt tidigare,"överkokt o lite som uppvärmda gamla rester" ;D


tycker du? färsk pasta med en god italiensk sås är underbart, du måste ha fått en fel upplevelse med färsk pasta. Kan hålla med om att enbart färsk pasta kan smaka lite udda.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 13:09
Tänk bort pastasåsen, den köper jag inte (den råkade bara vara med på bilden) Pastasås gör jag helst själv, men inte pasta eftersom jag tycker färsk pasta smakar, som jag uttryckt tidigare,"överkokt o lite som uppvärmda gamla rester" ;D
Skrivet av Dennis-Kock
 - 2008-04-24 12:55
ja Barilla har ett bra sortiment men jag gör oftast egen pasta hemma går så fort att göra. Men en sak jag inte förstår är hur man kan köpa pasta sås när det går på 5min att göra egen. Med allt dom lägger i dagens mat så ju mer du gör själv ju bättre.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 10:34
Självklart Barilla! Så här ser det ut när jag handlar:
Skrivet av annamaria
 - 2008-04-24 08:48
Ja Bregott på pasta - det ÄR gott! Sen gillar jag barillas pasta!

Vilken gillar du bäst?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-22 18:40
Nej, det är inte nyttigare med olja!
Får jag välja mellan någonting som är gott, som Bregott, o en smaklös olja...gissa vad jag tar? ;)
Skrivet av Dennis-Kock
 - 2008-04-22 17:32
Citat från: Tobias skrivet 2008-04-22 13:32
Dennis-Kock: Inte bra att skölja pastan om du ska ha någon sås dock. Då fäster den inte lika bra, eftersom du sköljer bort stärkelsen (som är orsaken till att det annars klibbar). Bättre att "smörja" in den med såsen eller endast olivolja. Men jag tycker det smakar lite konstigt med olja på pastan.



ja det har du förståss rätt i det måste man ju tänka på, ja smör i pastan är riktigt gott ;)  men det är nyttigare med olja om man inte tycker om smaken kan man ta en smaklös olja som tex solrosolja.
Skrivet av Tobias
 - 2008-04-22 13:32
Dennis-Kock: Inte bra att skölja pastan om du ska ha någon sås dock. Då fäster den inte lika bra, eftersom du sköljer bort stärkelsen (som är orsaken till att det annars klibbar). Bättre att "smörja" in den med såsen eller endast olivolja. Men jag tycker det smakar lite konstigt med olja på pastan.
Skrivet av crlhrv
 - 2008-04-22 13:10
smör i pastan väcker riktiga barndomsminnen!

Annonser

Powered by EzPortal