Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2011-08-11 09:06
Syltgurka, bostongurka, gurkchutney :)
Skrivet av Fröken Dill
 - 2011-08-11 08:05
Hjälp, västeråsgurkplantorna svämmar över!
Har ni några tips på hur man kan lägga in skörden?
http://frkdill.blogspot.com/2011/08/vasterasgurkor-och-en-efterlysning.html
Undrar fröken Dill
Skrivet av Stefan
 - 2010-09-08 20:01
Citat från: agnetasch skrivet 2010-09-07 17:24
Då kunde du ha stoppat ner en plastpåse i burken o fyllt den med vatten så den fyllt o tyngt.Har du ingen fantasi påg? ;D


Jag är ju bara gurk-inläggar-nybörjare, men tack för tipset, får prova det nästa gång! :)
Skrivet av agnetasch
 - 2010-09-07 17:24
Citat från: Stefan skrivet 2010-09-07 16:54
Mmmm, men jag fick inte ner en tallrik i min glasburk med lock ;)
Då kunde du ha stoppat ner en plastpåse i burken o fyllt den med vatten så den fyllt o tyngt.Har du ingen fantasi påg? ;D
Skrivet av Hasse
 - 2010-09-07 17:18
Vet inte hur stor betydelse det har för mögel, men jag är noggrann med rengöring av både gurka och burkar för att undvika saker som växer till sig i burkarna.

Hur som helst, trist att det gick åt pipan med dina gurkor, Stefan.  :(
Skrivet av Stefan
 - 2010-09-07 16:54
Citat från: agnetasch skrivet 2010-09-07 10:18
För att hindra gurkorna från att flyta upp ska man lägga en tallrik med en tyngd på dem. Tyngden kan vara en mortel eller en skål med vatten.


Mmmm, men jag fick inte ner en tallrik i min glasburk med lock ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2010-09-07 10:18
För att hindra gurkorna från att flyta upp ska man lägga en tallrik med en tyngd på dem. Tyngden kan vara en mortel eller en skål med vatten.
Skrivet av johanbe
 - 2010-09-06 15:12
Åh, vad synd.
Skrivet av Stefan
 - 2010-09-06 13:16
Hoppla! Kan meddela att vattnet inte täckte gurkorna helt (de flöt upp till ytan) så de började mögla :(
Skrivet av Stefan
 - 2010-08-29 02:26
Citat från: Hasse skrivet 2010-08-28 19:37
Stefan, köp en burk färdig gurka. Inlagd gurka brukar vara utmärkt färdigköpt. Lägg också in din västeråsgurka efter något recept du tycker verkar vara smarrigt. När burken med färdig gurka är slut, är det kanske precis lagom tid att börja på din heminlagda gurka.   :)

Jag vet inte om man kan snabba på processen genom att picka gurkorna eller skiva dem. Men jag vet att processen tar tid, och att det är väl värt att vänta på resultatet.

Min erfarenhet av gurkinläggningar är begränsad till saltgurka. Det recept jag använder finns först i tråden, om du vill prova det.

Lycka till!


Jag kanske ska förklara min stress. Jag har planer på att göra lite av en "sverigeburgare" som jag tänkte ha lingon- och enbärsketchup på och denna är redan färdig och ligger i kylen och håller nog inte lika länge som det tar att lägga in västeråsgurkan :)

Men nått ska jag göra av dem så jag får köra på ditt recept eller så provar jag en klassisk kosher garlic och dill inläggning.
Skrivet av Hasse
 - 2010-08-28 19:37
Stefan, köp en burk färdig gurka. Inlagd gurka brukar vara utmärkt färdigköpt. Lägg också in din västeråsgurka efter något recept du tycker verkar vara smarrigt. När burken med färdig gurka är slut, är det kanske precis lagom tid att börja på din heminlagda gurka.   :)

Jag vet inte om man kan snabba på processen genom att picka gurkorna eller skiva dem. Men jag vet att processen tar tid, och att det är väl värt att vänta på resultatet.

Min erfarenhet av gurkinläggningar är begränsad till saltgurka. Det recept jag använder finns först i tråden, om du vill prova det.

Lycka till!
Skrivet av agnetasch
 - 2010-08-27 12:33
Ett par dygn?

Ska man inte ha saltgurka på hamburgare?
Skrivet av Stefan
 - 2010-08-27 11:06
Citat från: agnetasch skrivet 2010-08-27 09:13
Jag skivar alltid gurkorna innan inläggningen. Det blir ju så mycket enklare när man bara kan hiva upp några skivor till mackan t.ex.


Eller lägga på en hamburgare :D

Hur länge måste de ligga minimum innan de är färdiga?
Skrivet av agnetasch
 - 2010-08-27 09:13
Jag skivar alltid gurkorna innan inläggningen. Det blir ju så mycket enklare när man bara kan hiva upp några skivor till mackan t.ex.
Skrivet av Stefan
 - 2010-08-26 22:17
Citat från: Hasse skrivet 2010-08-26 16:44
Pressgurka är klart på en timme, men den är inte hållbar och görs på vanlig slanggurka. Du ska göra en "riktig" inlagd gurka istället, och den tar några veckor på sig för att bli färdig.


Asch, jag har tyvärr inte några veckor på mig :) Vad tror du om att picka hål på dem eller skiva gurkorna innan man lägger in dem?

Annonser

Powered by EzPortal