Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2012-07-18 09:25
I Sverige låter de flesta hästägare avliva sina gamla eller sjuka hästar på gården, sen bränns de i sopförbränningen, vilket är dyrt och energikrävande. Samtidigt importerar livsmedelsindustrin hästkött från andra länder.

"Nu utreder ett flertal hästorganisationer tillsammans med Jordbruksverket och Sveriges lantbruksuniversitet om fler hästar kan slaktas och bli mat."

Malin Jansson,  Bergunda Södregård i Växsjö: "- Jag skulle inte vilja äta hästkött. Men på samma sätt som vi föder upp kor och grisar, som också är boskapsdjur, ja jag tycker ändå att det är okej att vissa hästar går till slakt."

"Däremot skulle hon inte vilja att hennes 17-åriga häst Nimbus of Q hamnade på någons tallrik."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5194850

Annonser

Powered by EzPortal