Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Allt om rökt, torkat, saltat och gravat => Ämnet startat av: helfgren skrivet 2008-09-23 18:30

Titel: Rökt med chillismak
Skrivet av: helfgren skrivet 2008-09-23 18:30
Har nu testat en ny grej.
Jag rökte en älgstek på ca 1 kg och saltade den inte före , den fick rökas till ca 70 grader.
Sedan kokade jag en lag på 9vatten 1del salt och sedan lade jag i 1msk krossad chilli så den fick koka med en liten stund.
Sedan fick det svalna och köttet fick ligga i denna lag ca 1 dygn .
Mycket gott till en öl eller på en smörgås
Titel: SV: Rökt med chillismak
Skrivet av: Andreas skrivet 2008-09-30 09:55
Chilikryddad älg har jag aldrig varit med om man det kanske passar bra! Vad använder du för rökutrustning? Hur stark chili hade du? Smakade det mest rökt eller chili?
Titel: SV: Rökt med chillismak
Skrivet av: helfgren skrivet 2008-09-30 16:45
Jag har en rök som jag byggt i rostfritt , den är ca 160cm hög 50*50 cm i djup och bredd. Jag använde santa-marias red hot chilli pepper.Enligt deras styrke tabell ska den ligga på 7 av 9 . Köttet smakade saftigt rökt med lite styrka i eftersmaken.