Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av bryggens
 - 2008-03-09 15:05
Efter att ha provat kryddburkens kalljästa frallor, så har det blivit nybakat varje söndagsmorgon i 4 veckor nu, jag gör degen på lördagseftermiddagen,bakar ut, ställer ner den i matkällaren, får kalljäsa cirka 16 timmar, efter morgonens promenad med hunden,på med ugnen och grädda. Det funkar bra med så lång jästid.Nu har jag varierat receptet lite med havregröt och lite annat, men grunden är kryddburkens mängder.Enkelt och bra sätt att få nybakat.
Skrivet av jelvis
 - 2008-03-02 21:52
Ah, jag skulle ju läst den här tråden innan jag gjorde fullkornsbagels.
Skrivet av kryddburken
 - 2008-02-27 20:34
Citat från: ducken skrivet 2008-02-24 22:02
De kalljästa frukostfrallorna var kanongoda! Tack för tipset!


Så lite så! Dom är goda, jag vet... *S*
Skrivet av ducken
 - 2008-02-24 22:02
De kalljästa frukostfrallorna var kanongoda! Tack för tipset!
Skrivet av kryddburken
 - 2008-02-17 16:49
Det ska nog gå bra de med!!
Skrivet av bryggens
 - 2008-02-16 15:00
Tänkte prova Kryddburkens kalljästa frallor, undrar bara om det gör något om kalljäsningen får pågå i kanske 16 timmar?
Skrivet av ducken
 - 2008-02-12 22:34
Citat från: kryddburken skrivet 2008-02-12 18:47
Kalljästa frukostfrallor bakar jag med vetemjöl special fullkorn!! riktigt gott!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/12/kalljasta-frallor/

även spenatvåfflorna...
http://kryddburken.wordpress.com/2007/10/08/spenatvafflor/

och
pizabullarna :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/22/pizzabullar/




Ska ta och och prova de där frallorna, de verkar ju riktigt smidiga inför en helgmorgon! Tack!
Skrivet av kryddburken
 - 2008-02-12 18:47
Kalljästa frukostfrallor bakar jag med vetemjöl special fullkorn!! riktigt gott!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/12/kalljasta-frallor/

även spenatvåfflorna...
http://kryddburken.wordpress.com/2007/10/08/spenatvafflor/

och
pizabullarna :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/22/pizzabullar/

Skrivet av justrom
 - 2008-02-10 22:38
Nu har jag inget på rak arm. Jag köpte det en gång som ersättare för Lantvetemjöl som inte verkar gå att uppbåda längre. Men det är ju 50% fullkornsmjöl (dvs. grahamsmjöl) och 50% Vetemjöl Special så att använda det till t.ex. grahamslimpor eller grahamsbullar går väl bra?
Skrivet av ducken
 - 2008-02-10 22:18
Råkade få med mig en påse Vetemjöl special med fullkorn istället för "vanligt" vetemjöl special.

Ge mig era bästa förslag på bröd att baka av detta!

Annonser

Powered by EzPortal