Matforum

Hemmalagat - laga själv => Råvaror, halvfabrikat => Ämnet startat av: agnetasch skrivet 2016-09-06 08:09

Titel: Kycklingens anatomi
Skrivet av: agnetasch skrivet 2016-09-06 08:09
I veckan erbjuder Willys billiga "kycklingöverlår" Överlår? Finns det underlår också undrade jag då naturligtvis. Javisst, men det vissa kycklingfabrikanter kallar underlår kallar jag ben. Alltså; en kycklingklubba består av lår och ben, inte över- och underlår. Tycker jag. Vad tycker du?
Titel: SV: Kycklingens anatomi
Skrivet av: Hasse skrivet 2016-09-06 16:48
Jag har aldrig hört överlår förut, men jag hittade ett styckningsschema där man skiljer på överlår och helt lår. De skriver:

"Den översta delen av benet/låret och ett mycket eftertraktat kött. Överlåret är mörkare och saftigare än t.ex. bröstköttet och smakar kraftigt."

http://www.rosepoultry.se/överlår.asp (http://www.rosepoultry.se/överlår.asp)
Titel: SV: Kycklingens anatomi
Skrivet av: agnetasch skrivet 2016-09-08 08:01
Bra styckningsschema från Landleys kök.
Titel: SV: Kycklingens anatomi
Skrivet av: Hasse skrivet 2016-09-08 14:26
Men... Den har ju inga ben, stackaren!?   ;)
Titel: SV: Kycklingens anatomi
Skrivet av: agnetasch skrivet 2016-09-09 06:52
Det är en musikalisk kyckling, den går på drumsticks  ;)