Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - vilsjin

23
God dag yxskaft. Köp inte produkter som säljaren inte begriper sig på.  (gratisråd från någon som vet)
24
Jag har handlat rätt mycket mat från Amazon de senaste månaderna enär jag numera bor på en ort där ingredienser jag tidigare tog för sjävklara inte står att finna.
Leveranserna är snabba och väldigt låga. Köper jag tex tre påsar panko blir det billigare än att köpa dem på Konsum (trots frakten).
25
Det finns på brittiska Amazon http://www.amazon.co.uk/Foo-Lung-Ching-Kee-Starch/dp/B00AYY97CO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1373517522&sr=8-1&keywords=wheat+starch Deras frakt brukar bara kosta någon tia. Fraktrfritt om du handlar för £25 eller mer.
26
Använder silikonborste när jag fettar in plättlaggen. Skönt att kunna diska i maskin, och den tål värmen. Min gamla naturborste tappade hår och slets hårt.
27
Victorinox är prisvärda.
Ikea säljer ju allt från skräp till ganska hyfsade knivar så utan att veta vilken modell du avser så går det inte att säga något.
28
Det är inte så att den ni använt i restaurangkök varit gjord av Saran? Numera säljs bara plastfilm av polyeten, i vart fall till konsumenter.
30
Bekant med slipmästaren själv. Dåliga lär de inte bli.
31
CiteraFreezing involves the change of water contained in the food from a liquid to a solid (ice). When water freezes it expands, and the ice crystals formed cause cell walls of food to rupture. As a result, the texture of the product will be much softer when it thaws.

Bra genomgång av av frysning http://extension.missouri.edu/p/GH1501
32
Det har hänt, men oftast använder jag andra umamikällor. Miso, torkade räkor, fisksås och liknande.
33
Ren glutamat kan man köpa i de flesta asiatiska livsmedelsbutiker.
34
Garvsyran spelar nog ingen roll. Sura råvaror (tomat, paprika och liknande) och fukt kombinerat med plåt i burken skapar ganska gynnsamma förutsättningar för rost.
35
Skälet att hemmafryst kött vätskar sig mer är att det inte frysts ned med samma hastighet som man kan få på fabrik. Detta gör att cellstrukturen skadas mer och gör att den lättare förlorar vätska.
36
Ett krux är att långsamt vispad grädde håller sig stabilare längre. Snabb uppvispning är inte alltid att föredra.
37
Jo det är fixat vid det här laget :) 100g bivax till 1 liter mineralolja blev rätt lagom. Tack för erbjudandet, PM skickas.
38
Mais non! http://www.forums.supertoinette.com/recettes_1370.les_fonds_en_cuisine.html Fond betyder inte bakdel, snarare bakgrund. 'Fond' finns med som uppslagsord i min 'Larousse Gastronomique'
39
Ok, men ni skriver "Bladprofil: konvex", jag antar att det är eggen som är konvext slipad. Yxor kan möjligen ha en konvex bladprofil men knappast knivar.

Sen är formuleringar som "Kniven är tillverkad i specialstål" helt meningslösa, berätta vad det är för stål för tusan. I det här fallet var kniven dessutom laminerad så berätta vilka stål det handlar om.
40
Skulle säga att diamantbrynena är för grova. En vattensten på #1000 brukar vara en bra start.

Annonser

Powered by EzPortal