Hur blötlägga och koka baljväxter?

Startat av Kari, 2009-03-02 22:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Magdi

Hej, jag är ny på forumet, så jag måste svara här trots gammal tråd, eftersom ni tog upp Chana dal, som är en av mina favoriter bland baljväxter.

Chana dal kallas även gula linser, eller splitlinser (eng. split peas), och används en hel del i exempelvis indisk mat. Du hittar dem i de allra flesta orientaliska matbutiker. De till skillnad från andra linser behåller sin konstistens även efter kokning, så de har en mycket framträdande och nötig smak. De behöver inte blötläggas innan, men de sköljs ordentligt och kokas i ca 25 minuter, ofta tillsammans med kryddor från början.

Har själv en favoriträtt som är en curry med gula linser och spenat. Ätes med basmatiris till, samt lite yoghurt och chutney. MUMS!

Kent

Tips - tryckkokare är dels energisnålare och sägs bevara näringsämnen bättre. Kokningen tar en bråkdel av tiden. Dessutom slipper hela kvarteret lukta kokta bönor (Lite beroende på ventilationen). IKEA säljer en hyfsat billig modell. Kolla tryckkokning.se

Hälsn Kent

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal