Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av helfgren
 - 2008-09-30 16:45
Jag har en rök som jag byggt i rostfritt , den är ca 160cm hög 50*50 cm i djup och bredd. Jag använde santa-marias red hot chilli pepper.Enligt deras styrke tabell ska den ligga på 7 av 9 . Köttet smakade saftigt rökt med lite styrka i eftersmaken.
Skrivet av Andreas
 - 2008-09-30 09:55
Chilikryddad älg har jag aldrig varit med om man det kanske passar bra! Vad använder du för rökutrustning? Hur stark chili hade du? Smakade det mest rökt eller chili?
Skrivet av helfgren
 - 2008-09-23 18:30
Har nu testat en ny grej.
Jag rökte en älgstek på ca 1 kg och saltade den inte före , den fick rökas till ca 70 grader.
Sedan kokade jag en lag på 9vatten 1del salt och sedan lade jag i 1msk krossad chilli så den fick koka med en liten stund.
Sedan fick det svalna och köttet fick ligga i denna lag ca 1 dygn .
Mycket gott till en öl eller på en smörgås

Annonser

Powered by EzPortal