Fröknäcke

Startat av agnetasch, 2015-01-30 06:50

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

För drygt en månad sedan påbörjade jag projektet fröknäcke. Jag fick ett recept som jag genast började ändra på; måste det vara så mycket olja i, den sitter ju ändå bara kvar på bakplåtspapperet. Måste vattnet vara "kokhett" eller räcker det med hett från vattenkokaren? Ska solroskärnorna vara rostade eller ej? Ni förstår att jag haft att göra.
Men nu har jag skapat det i mina ögon perfekta receptet:

2 dl majsmjöl
1.5 dl hemrostade solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk hela linfrön
3 krm salt
3 krm socker
2 msk rapsolja
2.5 dl hett vatten (från vattenkokaren)

Sätt ugnen på 150°
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i olja och vatten. Rör om duktigt och bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Använd en lite hårdare slickepott och täck hela plåten med smet.
Grädda i mitten av ugnen 1.5 timme. Låt hela kakan svalna på galler innan den bryts i bitar.

Smör och ost är gott på men även messmör och Lidls färskost.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal