Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Romarin

1
Matbröd / SV: 25 år gammal surdeg!
2009-11-12 20:20
 :-[ nej den blev bara 25 år... hann inte göra något med den innan bäst före datum. *skäms* ;) 
2
Igår var jag lat och det blev falsk bolognese. Enkel, men måste erkänna denna variant är riktigt god... ;)

http://www.gourmetodling.com/falsk-men-snabb-bolognese/
3
Synd! Kan ju både vara vilken tomatsort de använder till såsen, socker eller ej. Får skicka in en "spionpraktikant" i köket kanske?  ;D
4
Kan du inte fråga dom och sen lägga ut receptet här på forumet?   ;)
5
Fick en sjuklig längtan efter isterband och stuvad potatis efter Per Morbergs program här i veckan så idag blev det just isterband med en dock lite smalare stuvning med enbart mjölk men med mycket senap  ;)
6
 :) Ja vilken söt gammal dam! Henne skulle man gå i lära hos och lära sig allt om italiensk matlagning.  ;) Tack för tipset och vad gott det ser ut med rödlök på också, ska provas. Tänk om man hade en sån ugn... Tack för tipset Mickan!   
7
Idag blir det pannbiffar kryddade med apelsintimjan!  :)
8
Grattis!!  ;D Låter fantastiskt! Skulle gärna vilja gå ner några kilo! Hur funkar kuren? Hur följer man den? Vad är det för shakes och soppa? Blir man inte hungrig och sur?  ??? OCh ja förstår att det är lite trist att inte få laga mat. 
9
Matbröd / Den ultimata Focaccian?
2009-07-30 09:38
Någon som har världen bästa recept på Focaccia? ;-) Jag brukar baka med vatten som degspad, salt och vetemjöl. Såg ett recept med mjölk som degspad och 1 tsk socker och testade det. Blev gott men saknade det "fluffiga". Så vatten eller mjölk i degspadet? Salt i degen också eller bara ovanpå? Vilket sorts mjöl? Durum bara eller blandning? (Testade pizzamjöl) Sikta mjölet för mer "fluffighet"? Olivolja både innan och efter? Salt i först eller tillsammans med mjölet? Ugnstemperatur?
Blev mycket för ett så enkelt bröd men kul att höra hur ni andra gör. Har just nu ett Focaccia på jäsning med vatten som degspad och socker. Mjölet är en blandning av pizzamjöl, durum och ekomjöl. Nu ska jag jämföra mot mjölkfocaccian. ;-)     
10
Lergrytebröd med massor av olivolja i grytan. Egentligen borde lergryta vara perfekt när man bakar focaccia kom jag på och ska provas  ;)

http://www.gourmetodling.com/lergrytebrod/
11
Har köpt en stor härlig citronverbena! Doftar underbart av citron och jag har lagt ner blad i vattenkaraffen. Har någon spännande och goda recept på mat, drtycker och efterrätter med citronverbena?  :) 
12
Här blir det Rosépepparlaxpasta :-) Rökt lax, tomater (skållas sen skalas), vitlök och grädde till en aprikosfärgad sås. Smaka av med rosépeppar och salt. TIll detta givetvis ett glas rosé ;-)
13
Jag bor i Danmark och de få gånger jag köper danskt kött är jag noga med att köpa "frilandsgriskött". Nu är jag ingen stor köttätare i sig och mår riktigt dåligt över hur våra djur hanteras och vilket ovärdigt liv de har. Förstår inte att man som uppfödare eller arbetare på ett slakteri överhuvudtaget kan leva med en sån hantering. Häromdagen stötte jag dock på en uppfödare som sålde sitt ekologiska kött av frigående djur utomhus, i en liten butik på Nörrebro. Och priserna var inte ett dugg högre än i "vanliga" butiker. Gjorde ett litet blogginlägg här.     http://www.gourmetodling.com/det-finns-danska-grisar-som-har-det-bra/     
14
Restauranger / Köpenhamn
2009-07-28 14:59
När ni är i Köpenhamn passa på att besöka någon av cocofoimperiets restauranger! Scarpetta (italienskt) med supergoda italienska smårätter till rimlig peng. Auberge, fransk husmanskost eller Vespa (nära Kongens Nytorv). Läs om besök på Scarpetta här  :)

http://www.gourmetodling.com/liten-sko-pa-n%c3%b8rrebro/
15
Den godaste lunchen jag ätit var i Bergamo. Blev bjuden av en kollega och han sa "nu ska vi gå på Trattoria d'Ambrosio, en restaurang som ägs av en lite speciell kvinna men som är väldigt populär, Atalantas fotbollslag brukar äta här". Vi kom till en fullsatt restaurang, kostymklädda blandade med hantverkare, skratt, livliga diskussioner, stort salladsbord med olika sorters sallader i stora stora korgar. Reservationsskyltarna var många och annorlunda (ballonger!), hälsade på ägarinnan i knallgrön klänning och knallrött läppstift. I kassan (man betalade när man gick ut) stod ägarinnans 83 åriga mor! Maten! Det är inte ofta man sitter och Hmmmar hela tiden men det gjorde vi! "Guud vad gott" "hmmm" osv. Den restaurangen är den första jag kommer att besöka next time in Bergamo! :-)     
16
 :P Ser supersmarrig ut! Och perfekt till ett glas bubbel!  ;D Gott Nytt År!
17
Jag älskar delikatessbutiker och besökte idag Köpenhamns nya tillskott på delikatesshimlen. Lögismose butik & grillbar i huset Nimb precis vid Tivoli. Dyrt, dyrt men riktigt mysigt!  ;D

http://www.gourmetodling.com/delikatessparadis-vid-tivoli/   
18
Läste precis att Eldkvarn Plura ska komma ut med en kokbok... har inte tidigare hört att han skulle vara en gourmet? Kända skriver kokböcker - ny eller nygammal trend?  ;)
19
Allt om Mats hemsida har ju slagit på stort och låter kända och halvkända "matpersonligheter" blogga om mat, vin osv.
Där finns ju Monika Ahlberg, nån från Eskobar osv. Vad tycker ni om de bloggarna? Det slog mig när jag läste "Lisa lever kustliv" (!?)
http://blogg.alltommat.se/lisaleverkustliv/ eller 
http://blogg.alltommat.se/sophiesmat/

att produkter som de bloggar om är produkter de får till redaktionen som de sedan "personaliserar" och "oj fast jag inte tycker om Coca så tycker jag om denna produkt."

Monika Alhbergs bloog är ju ganska charmig ibland men ibland blir det för mycket perfekt Djurgårdenliv och perfekta barn och man osv. och sliskiga kommentarer från andra som önskar sig samma "perfekta" liv.

Kan vara jag som är gnällig och så men vad tycker ni?  ;)
20
Här är vår hund Claude som är en fd grekisk gatuhund som vi har adopterat. Någon här på forumet som också har en gatuhund?  ;D Hade varit kul att utbyta erfarenheter!


Annonser

Powered by EzPortal