Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sara W
 - 2009-06-29 13:21
Tack för tipset. Får köpa till lite ingredienser, så kanske det blir en sådan somrig drink till helgen.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-25 17:38
Du kan göra drinken Whirlwind Romance!

5 cl bourbon
2 cl jordgubbslikör
3-4 marachinobär
En matsked rosenmarmelad
3 droppar rosenvatten
3 cl tranbärsjuice
Krossad is

I det sällskapet känner man nog inte nån smak av tequila ;D

Skrivet av Sara W
 - 2009-06-24 16:11
Jag har en burk rosenmarmelad med tequilasmak som jag fick i födelsedagspresent. Den har stått i skafferiet sedan dess och jag vet inte alls vad jag ska göra med den. Jag som inte ens gillar tequila...
Skrivet av Millan
 - 2008-04-02 09:33
Citat från: Andreas skrivet 2008-03-31 21:59
Vindruvskräm?! Det lät jättespännande, var har du fått tag i den?

Kan det vara sån här: http://www.redwrappings.com/product/999487 Gjord av skräpet (skal och kärnor) efter krossningen vid vintillverkning och rik på antioxidanter och serveras till ost och kex.


Tyckte den såg spännande ut när jag var på Cypern och köpte.
Finns på bild här (fotot längst ner till vänster):
http://www.saltpeppar.se/blog/?p=1286

Jag får nog börja med att testa den på kex tror jag ;)
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-31 21:59
Vindruvskräm?! Det lät jättespännande, var har du fått tag i den?

Kan det vara sån här: http://www.redwrappings.com/product/999487 Gjord av skräpet (skal och kärnor) efter krossningen vid vintillverkning och rik på antioxidanter och serveras till ost och kex.
Skrivet av Millan
 - 2008-03-31 17:58
Sambon köpte med sig vakumförpackad Kimchi senast han var i Korea. Det var verkligen avskyvärt! Fast han påstod att det var gott när man var där och åt  ;)

Blogginlägg om just Kimchi:
http://www.saltpeppar.se/blog/?p=90

Annars har jag en skum burk med vindruvskräm i kylen som jag inte har en aning om vad jag ska göra med.
Skrivet av chipskungen
 - 2008-03-31 17:24
Laga asiatiskt mat utan MSG är ju som att laga italiensk mat utan att använda varken pasta eller tomater.
Skrivet av jelvis
 - 2008-01-13 19:34
Citat från: Andreas skrivet 2008-01-13 16:58
Tack jelvis! Fast tror du det ens är möjligt att hitta Kimchi på burk från ursprungslandet Korea utan MSG, är inte just glutamat mer regel än undantag i asiatiska produkter?


Jo, helt klart finns det MSG i mycket man köper från Asien. Lisa FW brukar rekommendera att man ska läsa innehållsförteckningen och rata dem som har tillsatt MSG. Tilsatt MSG = sämre produkt.

När jag vänder och vrider på mina sojasåser och asiatiska kryddpasteburkar (runt 20) så kan jag konstatera att Kimchiburken är den enda som har MSG listat i innehållsförteckningen. Kan väl kanske inte tas som garanti för att de andra är fria från MSG men det är inte så svårt att aktivt välja bort de som har MSG skrivet i innehållsförteckningen om man har ett val.
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-13 16:58
Tack jelvis! Fast tror du det ens är möjligt att hitta Kimchi på burk från ursprungslandet Korea utan MSG, är inte just glutamat mer regel än undantag i asiatiska produkter?
Skrivet av jelvis
 - 2008-01-13 12:35
Citat från: Andreas skrivet 2008-01-12 11:31
Jelvis, du verkar ha bra koll på detta! Vad åt du kimchi till när du var i NY? Berätta gärna också när du smakat din Kimchi-burk. Är det förresten samma fabrikat på din burk som den på min bild tidigare i tråden?


Nej, den ser inte likadan ut, min har märket Wang, tillverkad i Korea, importerad till Frankrike och inköpt i en butik på Möllan i Malmö. Ser att den innehåller MSG också. Skräp, jag borde verkligen ha läst innehållsförteckningen innan jag köpte.

Jag hade aldrig ätit koreansk tidigare så jag gick helt enkelt in i en Koreansk restaurang och beställde en komplett måltid. I asiatisk still fick man en massa smårätter (men eftersom det var i USA var allting i huvudrättsstorlek++) och det mesta var fantastiskt! Det jag särskilt kommer ihåg var bulgogi på bläckfisk och en helt fantastisk sjögrässallad. Tyvärr pratade de rätt taskig engelska så det var svårt att få fram vad de olika rätterna faktiskt innehöll.

Kimchi var helt enkelt en rätt bland andra. Rätt stark, vill jag minnas.
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-12 11:31
Jelvis, du verkar ha bra koll på detta! Vad åt du kimchi till när du var i NY? Berätta gärna också när du smakat din Kimchi-burk. Är det förresten samma fabrikat på din burk som den på min bild tidigare i tråden?
Skrivet av jelvis
 - 2008-01-11 19:50
Citat från: Andreas skrivet 2008-01-11 10:28
Det här är visserligen inte nåt jag har i skafferiet men i alla fall konstigt, jag hittade burkarna på affären och fotade med usel mobilkamera - "baba ghannouge" och "kimchi" - vad har man dessa produkter till? Nån som provat dem?


Baba ghannouge påminner om Hoummus, som JohannaO skriver, men auberginerna är dessutom grillade vilket ger en rätt häftig röksmak. Jättegott, tycker jag.

Kimchi är också suveränt. Har bara ätit det på en Koreansk restaurang i New York men jag har köpt ett par burkar som jag har haft i skafferiet länge. De öppnas nog imorgon.
Skrivet av johannao
 - 2008-01-11 17:05
och baba gannouche används som hoummus...Det är i princip hoummus fast med aubergine istället för kikärtor (jaja, förenklat)
Skrivet av roffekock
 - 2008-01-11 12:17
Kimchi (??) är mjölksyrade (jästa) grönsaker med röd chili, vitlök och ofta ingefära. Kimchi kan göras på ett otal sätt med olika grönsaker.

Kimchi är den koreanska rätt som är allra mest känd utanför landet. Kanske kan det bero på att den i Korea (tillsammans med ris och soppa) äts till varenda måltid - frukost, lunch och middag!

Detta är info från deras egen hemsida. Jag har inte testat denna produkt så jag kan inte ge några recentioner. Men jag tycker att det låter gott. :D

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-11 10:28
Det här är visserligen inte nåt jag har i skafferiet men i alla fall konstigt, jag hittade burkarna på affären och fotade med usel mobilkamera - "baba ghannouge" och "kimchi" - vad har man dessa produkter till? Nån som provat dem?

Annonser

Powered by EzPortal