Matforum

Hemmalagat - laga själv => Råvaror, halvfabrikat => Ämnet startat av: agnetasch skrivet 2008-04-26 12:53

Titel: Lammentrecote
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-04-26 12:53
Igår grillade vi lammentrecote, det stod i alla fall så på paketet, inhandlat på Martin Olsson.Köttbitarna var små (ungefär som två tändsticksaskar lagda på längden) o trevligt marmorerade.
Jag googlade på lammentrecote (ska dom vara så små?) o hittar en försäljare som visar var entrecoten sitter på ett lamm.OK, det motsvarade storleken på mina bitar.
Men sen tittar jag på lite recept o då blev jag paff; här ska man ta 600-1000 g lammentrecote o helsteka den(mina bitar vägde kanske 60-100 g) o sedan skiva köttet i 2 cm tjocka skivor?? Är det entrecote man menar eller är det ytterfilé? Fast ytterfilén till en dovhjort väger bara 450 g (jag vägde söndagsmiddagen nyss) SÅ VAD ÄR EGENTLIGEN LAMMENTRECOTE?
Skulle det lilla röda märket på lammkroppen på bilden väga uppåt 1kg måtte lammet vara stort som en oxe!
Titel: SV: Lammentrecote
Skrivet av: annamaria skrivet 2008-04-27 10:26
Jag grillade lammytterfilé förra helgen, den vägde nog runt 150g st. Ingen marmorering alls. Var den god?
Titel: SV: Lammentrecote
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-04-27 11:22
Lammentrecot var faktiskt gott.Jag förhindrade den värsta koftsmaken med pressad citron o timjan,sen blev köttet riktigt mumsigt. Större än köttbullar blev dom dock inte ???
Titel: SV: Lammentrecote
Skrivet av: annamaria skrivet 2008-04-27 18:56
Är det fettet som ger koftsmak menar du? Min filé smakade ingen kofta alls. Visserligen marinerad men ändå.
Titel: SV: Lammentrecote
Skrivet av: roffekock skrivet 2008-04-27 19:16
annamaria jag tror agneta bara dribblar med oss HON HAR VÄL ALDRIG ÄTIT KOFTA. Om hon nu trots detta skulle ha gjort detta misstag får hon faktiskt skylla sig själv. ;D :D

/rolf numera kock
Titel: SV: Lammentrecote
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-04-28 11:10
Bäpp,bäpp...kofta kanske jag inte tuggat på men Lovikavantarna fick sig nog ett slickande då jag var yngre. Speciellt när det var fullt med små "snöpärlor" på dom ;D
Min koftfobi härstammar från barndomen när jag ofta blev serverad mammas älsklingsrätt; får i kål. Då pratar vi inte lammkött utan gammal fet tacka blandad med sönderkokt vitkål. Vem kan överleva en sån barndom utan men? :'(