Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2009-04-21 19:38
OK jag viker mig. (halvfast) är kanske bättre ska låta det vara osagt ena. ;)

/rolf
Skrivet av ena
 - 2009-04-21 19:27
fast där håller jag inte med... använder sällan fast potatis, halvfast på sin höjd *s* Sava eller Folva är nog mina favoriter till krokettmassa...
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-21 13:14
ena har rätt i krokettmassa ingår ingen mjölk el annan vätska,lite olja är bra för att få degen smidig. Däremot är det viktigt att man har en fast potatis som har en gul vacker färg.

/rolf
Skrivet av ena
 - 2009-04-20 21:37
håller med Rolf :) vissa saker gör man utan att tänka på det.

dessutom kan man hålla igen på mjölken i moset, jag har ingen mjölk alls

till ungefär ett kilo kokt potatis har jag 2 äggulor, 2 msk smör, 2 msk rapsolja o salt o pepper (obs, det är ungefärliga mängder :) var tvungen att göra mos för att kolla vad jag har i)

Skrivet av roffekock
 - 2009-04-20 00:37
Problemet med dina kroketter är att paneringen inte satt sig, bäst är om du panerar två ggr och gör det mycket noggrant sen ska den vila ca en timme innan du kör den i fettet som inte bör vara för varmt,låt den glida ner i fettet,
Man kan mcket väl fritera två ggr en gånng i mindrevarmt fett och nästs gång högre så du får färg. Se till att din krokettmassa inte blir för tunn el lös.

/rolf
Skrivet av ena
 - 2009-04-19 20:11
Det har jag aldrig råkat ut för... ska fundera lite på felsökningen...
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-19 19:38
Nu var det dags, test av egna  "pruttar", funkade inget bra, moset åkte ur paneringen.
Det blev bara tomma skal av ströbröd kvar i korgen.
I botten av frityrgrytan var det en brun massa kvar;troligen potatisen.
Vad för fel?
Skrivet av ena
 - 2009-04-13 21:05
Ett fast mos med ägg är huvudingrediens *s* gärna där en vitlöksklyfta eller två fått koka med potatisen.

Rulla kulor -för att göra det enklare för sig kan man sprits ut längder och dela upp i jämnstora bitar o sedan rulla.

Antingen dubbelpanera eller bara rulla i ströbröd, själv gör jag oftast det sistnämnda :)

Fritera gyllenbruna. Ät o njut.
Skrivet av Hasse
 - 2009-04-13 18:26
Enligt ICA:s Stora Kokbok:

Potatismos
4 port

10 - 12 mjöliga potatisar
vatten, salt
1 - 2,5 dl mjölk
1 - 2 msk smör
salt, peppar, socker

Fint potatismos för gratinering m.m.
4 port

Gör potatismos med minska c:a 1 dl på mjölken. Rör ned 1 ägg eller 2 äggulor när moset svalnat något.

(Jag tolkar detta som ett fast mos med ägg.)
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-13 18:02
Hasse: Hur skulle potatisen påbörjas enl. ICAs bok? Rent pressad potatis, mos med mjölk och smör?
Skrivet av Kari
 - 2009-04-13 17:40
Här är en till som håller tummar och är nyfiken...! Gott och passar barnen bra mat!
Skrivet av Hasse
 - 2009-04-13 17:17
Har aldrig provat, men blev väldigt nyfiken. Enligt ICA:s Stora Kokbok ska kroketterna dubbelpaneras, vetemjöl - ägg - ströbröd, och sedan friteras i 180 °C.

Rapportera hur det blev!
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-13 15:21
Har någon provat att göra egna?
Jag tänkte göra ett ganska fast potatismos och forma kulor, sen fritera.
Vad tror ni? Ska jag göra en frityrsmet och rulla i först eller?
Hoppas på lite tips, annars provar jag mig fram. Vet någon om det inte funkar så slipper jag sulla till det i onödan.

Annonser

Powered by EzPortal