Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Glenn

1
Hej alla.

Jag tänkte jag skulle ge mig på och kalljäsa ett bröd, men blir lite osäker på hur man gör..

Frågor:
Kan man kalljäsa vilken deg som helst? Minska eller öka andelen jäst?

Bakar man ut degen till bröd innan man kalljäser?

Om det står i ett recept att degen skall jäsa en gång i bunke och sen baka ut och sen jäsa en gång till, ska man då jäsa det i bunken först i rumstemperatur sedan baka ut bröd och in i kylen för kalljäsning?

Vad är lagom tid i kylen 8-10timmar?

Nåt annan jag bör tänka på?
2
Jag hålller precis på med min surdegskultur på råg och det verkar som det funkar fin.

Men ja har en fråga. Sedan när jag ska baka ut detta till bröd vad går jag då på? Jag har inget recept.

Finns det någon gyllende regel att det ska vara 1dl surdeg till så mycket degspad eller mjöl till själva limpbakningen.

Vad använder ni för recept?

Annonser

Powered by EzPortal