Hej alla.
Jag tänkte jag skulle ge mig på och kalljäsa ett bröd, men blir lite osäker på hur man gör..
Frågor:
Kan man kalljäsa vilken deg som helst? Minska eller öka andelen jäst?
Bakar man ut degen till bröd innan man kalljäser?
Om det står i ett recept att degen skall jäsa en gång i bunke och sen baka ut och sen jäsa en gång till, ska man då jäsa det i bunken först i rumstemperatur sedan baka ut bröd och in i kylen för kalljäsning?
Vad är lagom tid i kylen 8-10timmar?
Nåt annan jag bör tänka på?
Jag tänkte jag skulle ge mig på och kalljäsa ett bröd, men blir lite osäker på hur man gör..
Frågor:
Kan man kalljäsa vilken deg som helst? Minska eller öka andelen jäst?
Bakar man ut degen till bröd innan man kalljäser?
Om det står i ett recept att degen skall jäsa en gång i bunke och sen baka ut och sen jäsa en gång till, ska man då jäsa det i bunken först i rumstemperatur sedan baka ut bröd och in i kylen för kalljäsning?
Vad är lagom tid i kylen 8-10timmar?
Nåt annan jag bör tänka på?