Matforum

Hemmalagat - laga själv => Allt om knivar & skärbrädor => Ämnet startat av: talismanen skrivet 2013-05-03 17:15

Titel: Keramik
Skrivet av: talismanen skrivet 2013-05-03 17:15
Är det någon som har keramiska knivar och vet hur dom ska slipas eller dom kanske inte behöver slipas ?
Titel: SV: Keramik
Skrivet av: vilsjin skrivet 2014-02-11 09:35
Min erfarenhet är att de är tämligen slöa (med mina mått mätt) men de de behåller den relativa oskärpan väldigt länge.
Måste de slipas krävs det att man använder diamantbrynen (hårdare än keramiken).
Titel: SV: Keramik
Skrivet av: Skogis skrivet 2014-02-11 10:06
En nackdel med keramik är att det är så skört. Man har snabbt en tandad kniv, varken man vill det eller ej.
Titel: SV: Keramik
Skrivet av: Skogis skrivet 2014-11-25 22:27
Jag provade att bryna med ett diamantbryne. Har man kunskap att bryna vanliga stålknivar, fungerar det lika bra med keramiska och diamantbryne.
Kniven blev betydligt bättre men som Vilsjin skriver så blir keramik inte lika vasst som stål. Jag tycker också att det är lite obehagligt att dom inte väger lika mycket som vanliga knivar. Man får känslan av att man skär med en plastkniv, men en betydligt vassare sådan.
Titel: SV: Keramik
Skrivet av: Karl Erik Schough skrivet 2015-10-29 17:31
Och tappar du den på ditt stengolv är det kört.