2024-04-19 02:04


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2008-01-18 19:44
Jag kan bara rekommendera Martin och hans bakblogg - här finns nog allt om surdeg. Senaste inlägget den 15/1 handlar om matning av surdeg! Kolla:

http://paindemartin.blogspot.com/2008/01/konsten-att-mata-en-surdeg.html
Skrivet av Gert
 - 2008-01-18 18:12
Bara en liten avrapportering.
Allt har fungerat perfek. Brödet jäste verkligen mycket,mer än jag trodde (varför använda jäst).Bröden blev riktigt bra och goda. Nu återstår det och se om jag kan hålla liv i surdegen.
Skrivet av Gert
 - 2008-01-16 13:06
Tjena Andreas

Jag har matat den med rågmjöl och vatten. Den står i rumstemp.

Citat från: Andreas skrivet 2008-01-16 08:38
Välkommen till Matforum Gert!

Vad matar du den med? Vad står den i för temperatur?

Surdeg är sur och har därför väldigt bra hållbarhet men däremot kan den somna om den förvaras kallt och utan näring, man kan då väcka den genom att ge den mat och värme.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-16 12:19
Inte vet jag hur det stavas, huvudsaken är att du begrep vad jag menade ;)
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-16 11:39
Tamagotchi var en riktigt bra parallell till surdeg Agneta! (För visst menar du det digitala japanska djuret och inte en tam[dålig] gucciväska? ;))
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-16 11:25
(Surdeg=brödvärldens tamagucci) ;)
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-16 08:38
Välkommen till Matforum Gert!

Vad matar du den med? Vad står den i för temperatur?

Surdeg är sur och har därför väldigt bra hållbarhet men däremot kan den somna om den förvaras kallt och utan näring, man kan då väcka den genom att ge den mat och värme.
Skrivet av kryddburken
 - 2008-01-15 21:49
Fortsätt mata så håller den sig!
Skrivet av Gert
 - 2008-01-15 21:29
Hej

För första gången skall jag prova att baka med surdeg.

Jag startade min surdeg i Lördags,nu spruttlaroch sprakar den livligt. Jag har "matat" den en gång. Min tanke var att jag ska använda den nu på Fredag men börjar nu bli orolig att den blir förstörd innan dess. Kan jag spara den till på Fredag ? Kommer den att ruttna ihop ?

Annonser

Powered by EzPortal