Pekingsoppa

Startat av helfgren, 2009-03-10 21:10

Föregående ämne - Nästa ämne

helfgren

Jag skulle vilja ha bra recept på pekingsoppa , gärna med mått angivelser . Naturligt viss vill jag veta om ni har provat den själv oxå och vad ni tyckte .

MVH// Henrik
Carpe diem

dePaul

Pekingsoppa (6 p)

Ingredienser:
•   800 ml kycklingbuljong
•   3 msk strimlat kött av kokt kycklingbröst eller skinka
•   1 liten näve skogsöron, blötlagda (svamp), eller champinjoner i skivor
•   2 vitlöksklyftor, finhackade
•   ½ purjolök, vit och grön del separeras, den vita delen finhackas, den gröna skärs i grova bitar
•   1 msk ingefärsrot, färsk, finhackad
•   1 msk Maizena™
•   ½ msk sesamolja
•   2 msk sherry
•   2 msk ris- eller vitvinsvinäger
•   ½ msk socker
•   1 tsk weijing/Meiyen™ (natriumglutamat)
•   1 tsk cayennepeppar (eller annan stark krydda)
•   2 ägg, stekta och strimlade
•   ½ morot, strimlad
•   1½ dl glasnudlar
•   2 msk färsk koriander eller storbladig persilja
•   Olja till stekning

Arbetsgång:
Fräs den vita delen på purjolöken tillsammans med ingefäran och vitlöken. Häll därefter på buljongen och tillsätt moroten, skogsöronen samt bambuskotten. Sjud en stund, dock inte för länge! Grönsakerna bör vara spröda vid serveringstillfället.

Addera sherry, vinäger, socker, weijing, Cayennepeppar och Maizena rörd i lite vatten samt sjud ca 1 minut till. Lägg sedan i glasnudlarna, den gröna delen på purjolöken och äggen. Ställ därpå soppan åt sidan i ca 5 minuter. Strax före serveringstillfället toppar man med koriander/persilja. Avslutningsvis skvätter man över sesamolja och serverar genast.

~Paul~

Mickan

DePaul! Har du jobbat fram receptet själv? Vore kul att veta!
Video meliora proboque deteriora sequor

dePaul

Ja, det är min egen variant :).

~Paul~

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal