Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Ia
 - 2009-09-11 09:27
Inte lärt mig: lever, ärtsoppa, soppan man får till sushin
lärt mig, kaviar (för typ 6 månader sen) sen gillar jag allt annat, allt annat jag vet finns i alla fall :)
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-10 14:27
Lärt mig: STRÖMMING, Jansons frestelse, julskinka
Gillar fortfarande inte: Inälvsmat
Gillade som barn, men ej som vuxen: Blodpudding, Filmjölk, Saftsås, Kräm, Risgrynskaka, Gröt, Fiskbullar, Konserverade raviolis i tomatsås, julkorv
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Tinto
 - 2009-07-20 05:02
Lärt mig äta:
Oliver (förstår inte hur jag kunde ogilla dem som barn!) och ärtsoppa (hemlagad)

Ej lärt mig äta:
Bruna bönor, makaronilåda
Skrivet av Sara W
 - 2009-07-08 21:38
Nu har jag lärt mig äta oliver! Jag tycker till och med att det är ganska gott. Stort steg framåt...
Skrivet av ivanl
 - 2009-04-14 23:44
Leverpastej och blodpudding - gärna. Men stekt eller lagad lever i alla dess former - urk! Får bara inte ner de små järnsmakande bitarna.

Valbiff provades en gång i Norge och sedan aldrig mer. Såg ut som en delikat ryggbiff men smakade tran. Dottern som då var 2 år tyckte dock det var gott  :o

Hemlagade norska fiskboller - ja takk. Men Abbas fiskbullar i sås - huh!

Överlag var jag så anti skolmat att jag knappast åt i skolan alls efter mellanstadiet. Med untandag av potatisbullar med lingonsylt som jag alltid gillat. På gymnasiet gick vi på McDonalds som en ren protestaktion - numer kan jag inte få i mig de svampiga små burgarna.

Skrivet av Kari
 - 2009-04-14 21:28
Inser nu att jag för andra eller tredje gången på en månad handlat stjälkselleri till matlagningen då glutamatet är passé..  ;D

Men det smakar fortfarande f-n att äta rå.. :(
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-04-12 22:51
Citat från: Andreas skrivet 2007-11-09 12:54
Jadå jag kan bekräfta att jag och Urban provsmakade frolic för några år sedan. Varför? Ja formeln är enkel: nyfikenhet + sport + en och annan pilsner = frolic. :)

Vem blir först på forumet med att provsmaka whiskas?


Räknas Friskies torrisar? Storebror åt dom när han var så där 1,5. Vi fick ställa kattmaten i hallen och sätta en grind mellan köket och hallen. En gång när jag lyckades ha sönder påsen när jag kom från affären så skyndade han sig att stoppa i sig dom gröna! Dom måste ha varit godast. :)

Jag har lärt mig gilla oliver, paprika och rå lök i vuxen ålder. Samt ädelost. :P
Skrivet av Filippa
 - 2009-04-02 08:49
Lärt mig tycka om /äta: sushi, grillad lever och russin i bröd och bullar. Och bananer ( efter att simläraren tvingat i oss 2 bananer efter en 100 meters tävling ...det mesta kom upp..)

Tycker inte om oavsett hur många gånger jag prövar; paprika, selleri och löskokta ägg. Och palt. Men det är klart att om jag blir bjuden så tvingar jag i mig det.

Apropå Frolic så kan jag berätta att hundchokladgodis inte är gott, inte hästpellets heller. *ler*
Skrivet av Miss Fish
 - 2009-04-02 00:46
Citat från: Andreas skrivet 2007-11-09 12:54
Vem blir först på forumet med att provsmaka whiskas?


Gills Pussi? I så fall har jag smakat.. men det var mest av misstag, jag trodde det var stekt köttfärs som låg på diskbänken  :-\
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-01 19:51
Lärt mig: oliver, blodpudding och finska pinnar.

Inte lärt mig: mandelkubbar och lättfil.
Skrivet av Krista
 - 2009-04-01 09:09
Lärt mig: varma grönsaker typ wok, grapefrukt, svamp

Äter inte: hela oliver (men t.ex. olivciabatta eller mycket tunt med tapenade går an ibland), lakrits, rotselleri och stjälkselleri, banan (konstigt nog har det kommit på senare år, jag gillade banan förut)
Skrivet av Sara W
 - 2009-03-30 11:17
Jag håller på att lära mig äta tomat. Jag har kommit så långt att jag skulle ha oerhört svårt att klara mig utan tomat i matlagningen och den slinker även ned om den ligger i salladen och på hamburgaren. Men att äta en körsbärstomat som en jordgubbe? Huvaligen, det går inte. Oliver och inälvsmat går inte heller. Inälvsmat har jag inte riktigt ambitionen att lära mig äta heller. Jag tror att min kunskap om människokroppen sätter stopp när man föreslår mig att äta ett smörstekt lymforgan eller stuvat reningsverk.
Kantareller går an i såser och grytor, men inte stekt på mackan.
Annars har jag nog lärt mig att äta det mesta genom åren, det innebär inte att allt är gott, men jag kan äta om jag bjuds på det.
Skrivet av Anne
 - 2007-11-09 19:25
Jag börjar acceptera senap i alla former, förut var det stort no-no. Detsamma med ättiksgurka. Saltgurka är fortfarande hemskt, dock. :) Och rätt mycket annat, jag är i allmänhet rätt kräsen faktiskt...
Skrivet av Andreas
 - 2007-11-09 12:54
Jadå jag kan bekräfta att jag och Urban provsmakade frolic för några år sedan. Varför? Ja formeln är enkel: nyfikenhet + sport + en och annan pilsner = frolic. :)

Vem blir först på forumet med att provsmaka whiskas?
Skrivet av Kari
 - 2007-11-09 12:34
Jo, jag undrar fortfarande om Andreas smakat Frolic på rikt..?? *ler* Isåf varför? Nyfiken född är jag..

Dijonsenap är fantastisk gott, i såser, gratänger och på grillkorv, tycker jag men av någon anledning klara inte min mage av det. Så jag vet inte om jag lärt mig äta (eller inte) som rubriken antyder.

Annonser

Powered by EzPortal