Biltong-tork beställd....

Startat av kzmonova, 2014-04-16 12:57

Föregående ämne - Nästa ämne

kzmonova

Har beställt en Biltong-tork från England. Tar 5 kg kött som blir klart på 3-5 dagar. 2 000:- inkl frakt. Helt ok tycker jag. Tänkte sälja torkat kött till bekantskapskretsen för att dryga ut studielånet lite när jag lärt mig att producera fina varor

Har dock lite funderingar som jag gärna vill ventilera här och hoppas få lite hjälp med:

  • Ska man skära med eller mot muskelfiberna? Långa "korvar" som man själv skivar eller mumsbitar?

  • Storleken på köttet, har kommit fram till 1-2 cm tjocka skivor/korvar?

  • Val av kött? Fransyska/rosbiff?


Jag har tänkt att prova följande recept som jag tror kan passa våra svenska smaklökar. De afrikanska hoppar jag. http://cf-sasquatch.blogspot.se/2010/11/vila-och-receptdags-torkat-kott.html

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal