Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2011-02-19 12:15
Nu, flera år senare, har jag lärt mig hur man ska få saltet att fästa på de rostade mandlarna.

Lägg de rostade mandlarna i hastigt kokande, saltat vatten så att det precis täcker. Låt vattnet koka bort och därmed fäster saltet på mandlarnas yta.

När jag provade igår hade jag på tok för mycket salt i vattnet så mandlarna blev ettersalta, men det är bara att prova sig fram till rätt saltmängd.
Skrivet av Kari
 - 2007-08-21 12:15
http://www.biltema.se/Archive/Product_images/84/Large/84-004_l.jpg

Fel art nummer av mig. Lite socker i saltet gör nötterna ännu godare tycker jag.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-21 08:58
Nu blev jag ju nyfiken så jag provade söka på 80-004 hos http://www.biltema.se/ men inte hittade jag nåt där. Säker att du skrev rätt artiklenummer? Kan du inte posta en direktlänk till sidan så vi slipper sväva i ovisshet? ;)

(Vad betyder "Minus kyddor till nöttrern men behåll sockrett?" förresten?)
Skrivet av Kari
 - 2007-08-20 14:00
Jag gjorde pulver salt med kryddor till en laxsida som skulle rökas, 3msk havssalt, 1tsk socker, 10 rosépeppar och 10 korn vitpeppar med en Biltema Art.nr 80-004 med den del som till för kaffebönor. Resrultatet blev ett kanon skönt pulver som laxen älskade.

Minus kyddor till nöttrern men behåll sockrett?
Skrivet av Hasse
 - 2007-08-18 19:44
Urban, du är ett geni! Varför har jag inte kommit på det själv? Det går ju hur bra som helst att mortla flingsalt. Tyvärr blev mandlarna lite brända, eftersom jag läste Matforum istället för att se till stekpannan...

Men jag är fortfarande intresserad av mer information om riktigt finmalet salt. Anne, återkom gärna.
Skrivet av Anne
 - 2007-08-18 18:58
Jomen jag har helt klart sett extra fint salt.. men frågan är var. Får återkomma.
Skrivet av Urban
 - 2007-08-18 18:30
Om du äger en mortel så kan du nog uppnå ett slags pudersalt om du krossar grovsalt eller flingsalt kan jag tänka.
Skrivet av Hasse
 - 2007-08-18 18:02
"Pudersalt", finns det?

Om man t.ex. har rostat mandlar eller nötter och vill salta efteråt, så är det svårt att få vanligt salt att fästa. Då tänkte jag att ett mycket finmalet salt, nästan som puder, borde fästa bättre.

Annonser

Powered by EzPortal