Citat från: annamaria skrivet 2009-01-11 16:44Ska vi bilda stödgrupp? Har länge lidit av denna åkomma
Nej jag tyckler inte heller det är krångligt med gelatin men däremot så har jag en skada - att alltid prova nya produkter. Allt från gelésocker till nya kryddor eller vad det nu kan vara.
Citat från: lillamatbloggen skrivet 2009-01-10 21:04
Har hittat ingredienserna :
370 g socker, geleringsmedel (karragenan, fruktkärnmjöl) E407
Gör en sökning på "karragenan", gör det ni med det är inte positiva sökresultat.
Det står att man kan få cancer av det, magsår, det används till tandkräm också, det är en massa andra negativa saker också.
KRAV har tydligen godkänt det. Det verkar lite konstigt tycker jag.
Citat från: http://www.greenoption.org/vegprodukter/gelatin.html
Karragenan (E 407)
Framställs av en rödalg ur gruppen Rhodophyceace. Efter att algen tvättats soltorkas den. Karragenan säljs som ett vitt, gult eller genomskinligt pulver. Är nästintill luktlöst. En blandning av karragenan och vatten bildar gelé. 1 ml (1 gram) karragenan räcker för att göra 2 dl vatten trögflytande. Ämnet används ofta i tvål, krämer, lotions och schampo.