Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2008-07-02 09:24
Är den krämig har du ju så att säga såsen i potatissalladen eller hur? ;)

Ingen som har fler tips på ledtrådar som gör att man kan undvika recept? Jag tycker det borde finnas massor, jag har en hög med recept jag provat som jag inte gillat, en vacker dag ska jag läsa igenom dem och se om jag hittar nåt mer.
Skrivet av annamaria
 - 2008-07-01 18:27
Jo då - helgrillad fläskfilé (eller stekt och sedan marinerad) med hemgjord krämigt god potatisallad funkar tycker jag.
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-23 17:27
Ah jo konstiga proportioner är förstås nåt man reagerar över.

Fast kyckling utan sås är inte omöjligt rent generellt, kycklinglår som ju är mycket saftigare än filé går bra.

Nåt annat som definitivt aldrig fungerar utan sås är fläskfilé.
Skrivet av fröken_unni
 - 2008-06-18 20:59
asså... jag brukar gå lite på magkänsla men nej, håller med om att kyckling utan ngn som helst sås brukar avskräcka även mig.

Jag brukar ofta ändra i recept medan jag lagar maten, lr kanske kolla upp fler recept av samma rätt för att se hur den annars kan tillagas och sedan mixa recepten efter tycke.

Särskilt ovanliga proportioner i kakrecept kan få mig att haja till, t.ex. om det verkar för sött.
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-18 19:40
Alla recept är inte bra och ibland borde man se om det är värt att laga bara genom att läsa det. Och nu menar jag hur själva receptet är sammansatt, inte om det innehåller specifika råvaror, det är förstås självklart att man inte lagar nåt som innehåller lax eller lever eller massor av grädde om man inte gillar de ingredienserna.

För några dagar sedan gjorde jag till exempel en cajunkyckling med ananasris ur vår bostads marsummer 2003 och det var väl inte dåligt men med facit i hand borde jag sett att det inte heller skulle bli toppen bara genom att läsa receptet.

1) Receptet innehöll kycklingfilé men ingen som helst sås - nä det har hittils aldrig fungerat för mig, det blir torrtrist.
2) Samma cajun-grundkrydda användes till både ananasris och kyckling - nä dels är det enahanda med samma grundsmak på två saker på tallriken och dels vill jag inte ha hetta på allt, är en sak på tallriken het vill man kunna svalka sig med det andra.

Nån som tycker jag är ute och cyklar eller som har fler ideer på varningssignaler i recept som gör att man kan undvika receptet redan på genomläsningsstadiet?

Annonser

Powered by EzPortal