Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Robert021
 - 2010-09-05 19:05
Nu har det mesta köttet plockats bort från röken. Revbenen togs bort efter lite mer än fyra timmar, då såg de klara ut. Karren fick  sammanlagt fem och en halv timme. Sidfläsket ligger kvar så länge det finns värme i röken.
Skrivet av Robert021
 - 2010-09-05 13:02
Både rub och  marinad är helt efter eget huvud så jag ska efter bästa förmåga försöka återge ingredienserna.

Rub
Jag malde hel svartpeppar, kummin, grovt salt, ettpar vitlöksklyftor, rosmarin och timjan. När allt var söndermalt blandade jag ner chili, cayenne, mörkt muscavadosocker och något mer. Kommer inte på det nu.

Injektionsmarinaden
Tabasco, fisksås, liquid smoke, soya, mörk sirap, och annat som jag inte kommer på nu.
Skrivet av Andreas
 - 2010-09-05 11:04
Vad för slags rub och vad för slags marinad?
Skrivet av Robert021
 - 2010-09-04 22:25
Idag har jag tvättat av WSMen och 'kört in' den med en liten laddning briketter och en näve rökspån.

Jag har varit hos slaktaren och köpt kött. Jag har gjort en rub som revbenen fått 'smaka' på.. Karren har jag späckat med vitlök och gnott in med resten av ruben. Jag har också sprutat den full av marinad med hjälp av min nya marinadspruta.

Imorgon tänder jag briketterna tidigt, det kommer bli en spännande dag.
Skrivet av Andreas
 - 2010-09-03 07:54
Souvas är inte dumt.
Skrivet av Robert021
 - 2010-09-02 22:25
Tack, bra förslag. Jag kommer lägga på något framdelskött från gris och självklart ska jag röka sidfläsk också. Har ni några fler bra förslag?
Skrivet av magnus
 - 2010-09-02 19:58
fläskkarré är ju billigt och gott, det såldes för 29kr / kg på Coop Forum i sommras.
Skrivet av Robert021
 - 2010-09-01 20:04
Nu har jag äntligen fått hem min WSM. Då återstår bara en fråga; vilken del från vilket djur ska jag använda vid premiären? Förslag?
Skrivet av magnus
 - 2010-08-29 21:53
Låter skoj, jag väntar fortfarande på den enkla varianten av smokenator, tror jag får den i veckan.
Skrivet av Robert021
 - 2010-08-29 21:09
Jag går som en äggsjuk höna och väntar. Ankomsten borde ske nu i veckan.

Vad jag väntar på? Barn? Nej inte något sådant. Jag väntar en leverans med grill-grejjer. Inte heller vilka grejjer som helst utan ett rotisserie till min Weber57:a och en WSM 57:a. Tiden går långsamt när man väntar på något gott.

Annonser

Powered by EzPortal