Citat från: Andreas skrivet 2015-10-10 10:39
Och dessa bakterier/toxiner du nämner, i hur stor utsträckning förekommer de i våra munnar? Och hur står sig den förekomsten mot risken att en morot eller potatis sköljs lite dåligt? Det är ju en sak att tycka det ser äckligt ut när kocken upprepade gånger stoppar skeden i grytan, men hur stor är egentligen risken för att något farligt kan hända?
Citat från: Skogis skrivet 2015-10-11 20:47
Är inte 20 skedar/maträtt väldigt många smakprov? Man lär bli rätt mätt efter ett tag.
Kollade lite och jag smakar väl av 5-6 gånger på en maträtt som jag brukar laga och kanske 8-10 gånger om jag inte lagat den förr eller om det är frilagning utan recept. Lagar jag mat till 20 pers eller fler blir det ännu mer sällan, marginalerna är större och maten behöver vara lite tamare för att smaken ska passa till fler.